Facebook ve Ray-Ban ilk akıllı gözlüklerini tanıttı

Sosyal medya devi Facebook ve ikon gözlük markası Ray-Ban ortaklığıyla geliştirilen yeni akıllı gözlük resmen tanıtıldı.

Facebook ve Ray-Ban ilk akıllı gözlüklerini tanıttı
Facebook ve Ray-Ban ilk akıllı gözlüklerini tanıttı
GİRİŞ 10.09.2021 15:27 GÜNCELLEME 10.09.2021 15:27

Instagram ve WhatsApp’ın, yani sosyal medya tahtının sahibi Facebook, Ray-Ban ile ortaklık kurarak akıllı gözlükler için var olan tüm engelleri geçmeyi başarmış görünüyor. Bizzat iki şirketin CEO’su tarafından tanıtılan Ray-Ban Stories, Facebook’un tüm sosyal medya uygulamalarını işletim sistemi gibi çalıştıran bir cihaz.

tasarım açısından Ray-Ban’in klasik çizgilerine sadık kalınmış. Ancak cihazın sahip olduğu teknik özellikler ve imkanlar, gerçek anlamda Go-Pro’ya şık bir rakip olacağını gösteriyor. En temel işlevi telefona gerek kalmadan yaşadığımız anları -isteğe bağlı şekilde- kaydetmek ve paylaşmak olan gözlükte 5 MP çözünürlüğünde 2 adet kamera yer alıyor.

TÜM FACEBOOK UYGULAMALARINDA PAYLAŞIM İMKANI

Instagram, Messenger, WhatsApp ve Facebook uygulamaları ile entegre şekilde çalışan Stories,  Full HD video kaydedebiliyor, 4K çözünürlüğe yakın diyebileceğimiz kalitede fotoğraflar çekebiliyor. Çevredeki ışık ve hareketlere duyarlı olduğu için görüntüler, doğrudan gördüğümüz şeyin yansıması gibi ekranlara aktarılıyor.

GÜRÜLTÜ ENGELLEME ÖZELLİĞİ

Saplarda yer alan dokunmatik alanlar sayesinde kontrol edilebilen Stories, üzerindeki hoparlör sayesinde müzik dinlemenizi ve telefon görüşmesi yapmanızı da sağlıyor. Ayrıca telefon görüşmeleri sırasında sesinizi net şekilde iletmekle sorumlu gürültü engelleme özelliği de yer alıyor.

RAY-BAN STORIES FİYATI

300 dolardan şimdilik sadece ABD ve Kanada’da satışa çıkan Stories, yakında çoğu ülkede, pek çok Instagram fenomeninin gözünde kendisine yer bulacak gibi görünüyor. Elbette bunun için önce Facebook ve Mark Zuckerberg’in “gizlilik” imajlarını ciddi şekilde toparlanması gerekecek.

 

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?