Samsung insan beyninin haritasını SSD disklere aktaracak

Samsung, insan beyni üzerinde gerçekleştireceği yeni projesiyle gündeme geldi. Harvard Üniversitesi ile çalışan şirket insan beyninin sinirsel bağlantı haritasını belleklere kopyalayacak.

Samsung insan beyninin haritasını SSD disklere aktaracak
Samsung insan beyninin haritasını SSD disklere aktaracak
GİRİŞ 28.09.2021 13:12 GÜNCELLEME 28.09.2021 13:12

Samsung, beyin nöron haritasını elektronik bir cihaza kopyalamanın yollarını araştırıyor. Önümüzdeki yıllarda bitmesi beklenen yeni proje, kişilerin nöron haritasının belleklere aktarılması sağlayacak.

Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT), yeni proje için Harvard Üniversitesi ile birlikte çalışıyor. Araştırmaya göre, Prof. HongKun Park ve Prof. Donhee Ham tarafından geliştirilen nanoelektrot dizisi kullanılarak, beynin sinirsel bağlantı haritası kopyalanabilecek. Bununla beraber üretilecek çipler kendi kendine öğrenme işlevine benzer yetenekler kazanacak.

SSD DİSKLERE KAYDEDECEK

Kopyalanan nöron haritasını, SSD’lerde kullanılan standart NAND veya RAM gibi katı hal bellek sürücülerine depolamayı planlayan şirket, bilimde büyük bir gelişim sağlayabilir. Bunun yanı sıra insan beyninin sinaptik bağlantı bulunan tahmini 100 milyar nörona sahip olduğu düşünüldüğünde, yeni proje oldukça yavaş ve karmaşık bir şekilde ilerleyecek.

Samsung, kopyalanan bellek biriminlerinin nöron bağlantılarının gücünü yansıtan iletkenliğe sahip olacağını düşünüyor. Ayrıca şirket, bilim insanlarının tavsiye ettiği gibi beyin üzerinde tersine mühendislik uygulayarak gelişim sağlayacak.

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'