Facebook, Instagram ve WhatsApp çökmesi milyarlarca dolar zarar ettirdi

Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamaları 6 saatliğine dünya genelinde erişim sorunu yaşadı. Bu tarihi olay Facebook’a büyük zararlara mal oldu. 6 saatlik kesintinin bilançosu ve detayları.

GİRİŞ 05.10.2021 13:56 GÜNCELLEME 05.10.2021 14:37
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Facebook ve geçmişte satın aldığı Instagram ve WhatsApp, dün Türkiye saatiyle 18:40’tan sonra dünya çapında 6 saatlik bir kesinti yaşadı. Facebook tarafından konu hakkında peş peşe açıklamalar yapıldı ve sorunun kaynağı açıklandı.

Kullanıcılar, Facebook, Instagram ve WhatsApp’a ancak gece yarısından sonra kademeli olarak tekrar erişmeye başlarken, Facebook tarihinin en büyük çöküşlerinden biri olarak kayda geçen sorunun, maliyeti de ortaya çıktı.

Sosyal medyada ABD hegemonyasına alternatif arayışlarıSosyal medyada ABD hegemonyasına alternatif arayışları

Instagram, WhatsApp ve Facebook kesintisi giderildi! Erişim sorununun nedeni belli olduInstagram, WhatsApp ve Facebook kesintisi giderildi! Erişim sorununun nedeni belli oldu

BORSADA FACEBOOK HİSSELERİ DEĞER KAYBETTİ

Facebook’un tarihe geçen 6 saatlik kesintisi borsalarda direkt işlemlere yansıdı. ABD borsalarında NASDAQ endeksinde işlem gören hisseler sarsıldı. Seans içinde yüzde 7’ye yakın değer kaybı yaşayan Facebook hisseleri günü yüzde 5’lik kayıpla kapattı. Bu da Facebook’un piyasa değerine yaklaşık 50 milyar dolarlık bir zarar verdi.

ZUCKERBERG HER SAAT BİR MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

Facebook hisselerinin düşüşü şirketin CEO’su ve kurucusu olan Mark Zuckerberg’in kişisel servetini de etkiledi. Zuckerberg’in kişisel servetinin 5.9 milyar dolar eridiği tahmin ediliyor.

Milyarderler listesine göre Zuckerberg dün yaşanan olay sonrasında 6. Sıraya geriledi.

KÜRESEL EKONOMİYE MALİYETİ YAKLAŞIK 1 MİLYAR DOLAR

Sosyal medya devi Facebook’ta görülen 6 saatlik çöküşün zararı sadece şirketi ve yöneticileri etkilemedi. Dünya genelinde de kayıplara yol açtı. Netblocks tarafından yapılan hesaplamalara göre WhatsApp, Facebook ve Instagram’ın kapalı kaldığı sürede küresel ekonomi her saat 161 milyon dolar zarar etti. Bu da toplamda yaklaşık 1 milyar dolara tekabül ediyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • der 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke bu facebook sahibi yönetse dünyayı en azından adamda kazanma bilgisi var
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaşığın kepçe tarafı hınzırda, zararı yok onların, sosyal medya olmazsa yaşayamam diyenler, çünkü düşünmeye ve okumaya fırsat bulamadıkları için zararda farkında değiller.
    Cevapla
  • Adsız 2 yıl önce Şikayet Et
    Saatte şu kadar para kazanıyormuş Ancak bir insan senede yediği ortalama 1 ton yiyecek fazla kazanılan para başkasının parası. Hatta bu öyle bir para oluyorki anne baba kazanmış çocukları birbirini öldürmüş bir miras davası....Çocukları kavgalı olanların %90 ı miras malındandır. Haaa çocuk yapmassanız tek çocuk yaparda ölmesse sıkıntı yok....
    Cevapla
  • Mahallenin Delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinti mi olmuş daha bu sabah öğrendim umurumda değil
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı karanlık işlerinin ifşa edileceğini öğrendiler acil kapatma kararı aldılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı