iPhone 13 üretimi çip krizinden etkileniyor

Çip krizinin son kurbanı Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 13 serisi oldu. 2021 sonuna kadar 90 milyon adet iPhone 13 üretmeyi planlayan şirket hedeflerine ulaşamayacak gibi görünüyor.

iPhone 13 üretimi çip krizinden etkileniyor
iPhone 13 üretimi çip krizinden etkileniyor
GİRİŞ 13.10.2021 14:20 GÜNCELLEME 13.10.2021 14:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bloomberg'de yer alan bir habere göre Apple, çip krizi nedeniyle iPhone 13 tedariğinde sekteye uğradı. Şirket, 2021 yılı sona ermeden önce 90 milyon adet üretim gerçekleştirmeyi planlıyordu. Ancak koronavirüs pandemisiyle hemen her sektörü derinden etkileyen çip krizi, Apple'ın bu kararını uygulanamaz hale getirdi. Hazırladığı haberi konuyla ilgili bilgisi olan kaynaklara dayandıran Bloomberg'e göre Apple, yıl bitmeden maksimum 80 milyon adet üretim yapabilecek.

TÜKETİCİ VE YATIRIMCILAR DURUMDAN RAHATSIZ

Bloomberg'in servis ettiği haber, tüketicileri üzdüğü gibi yatırımcıları da rahatsız etti. Apple hisseleri, olay üzerine yüzde 1,6 civarında geriledi. Ancak yalnızca Apple değil, Apple'ın çip tedarikçileri olan Broadcom ile Texas Instruments de bu durumdan etkilendi. Bu şirketlerin hisse senetlerinde de düşüşler yaşandı.

TESLİMAT TARİHLERİNDE DE GECİKMELER YAŞANIYOR

1 Ekim’den önce ve sonra ön sipariş vermiş kullanıcılardan bazıları da tahmini teslim tarihinin ötelenmesinden dolayı mağdur olduklarını çeşitli platformlarda belirtiyor. Çin’deki elektrik ve su sıkıntısı ne zaman ve nasıl çözülür bilinmez ancak iPhone üretim ve teslimatlarının gecikmesinin düzelmemesi tüketicilere olumsuz yansımaya devam edecek gibi görünüyor.

iPhone 13 serisi güncel teslimat tarihleri

iPhone 13 mini: 1-8 Kasım

iPhone 13: 8-15 Kasım

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max: 15-22 Kasım

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    panik yapmayin ortalik cep kayniyor fiat cikarma nr o olacak diye bir sey mi var bir model eski al kisaca o marka olmaz ise diger marka olur kisaca ucuz nr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...