Instagram’a iki yeni özellik geliyor

Instagram canlı yayınlar kısmına iki yeni özellik geliyor. Instagram kullanıcıları artık canlı yayınları planlayabilecek ve canlı yayın öncesi ses ve görüntüyü test edebilecek.

Instagram’a iki yeni özellik geliyor
Instagram’a iki yeni özellik geliyor
GİRİŞ 14.10.2021 16:06 GÜNCELLEME 14.10.2021 16:06

Instagram canlı yayınlarına yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Yakın zamanda konuk sayısını 4’e çıkaran ve ücretli rozetler ile canlı yayınlardan gelir elde etme yöntemini kullanıma sunan Instagram şimdi de iki yeni özelliği duyurdu.

Instagram canlı yayınları için planlama ve hatırlatıcı özelliği geliyor. Hesap sahipleri 90 günlük bir süre içerisinde herhangi bir saat ve dakikaya canlı yayın planlayabilecek. Profile giren kullanıcılar bu tarihi görebiliyor ve dilerse hatırlatıcı kurabiliyor. Ayrıca canlı yayın tarihini Hikayeler’de paylaşmak da mümkün olacak. Böylelikle kullanıcılar, takip ettiği hesapların canlı yayınlarından önceden haberdar olacak ve bildirimleri açarak yayınları kaçırmayacak.

YAYIN ÖNCE SES DENEME

Diğer bir özellik ise yayın açacak kişilerin aksaklıklardan kaçınmasını sağlayacak. Test yayını (Practice) ismindeki özellik ile yayına başlamadan önce konuklarla bağlantı kurabilir, ses seviyesini, aydınlatmayı, kadrajı vs. yayından önce kontrol edebilirsiniz.

Canlı yayın planlama özelliği bugün itibariyle dünya genelinde kademeli olarak kullanıma sunulmaya başladı. Canlı yayın test modunun “yakında“ kullanıma açılacağı belirtiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi