Facebook'a büyük şok: Ağır para cezası

İngiliz denetim kuruluşu Rekabet ve Piyasalar Otoritesi tarafından yapılan açıklamada Facebook'a 50,5 milyon sterlin para cezası verilmesi kararı aldı.

Facebook'a büyük şok: Ağır para cezası
Facebook'a büyük şok: Ağır para cezası
GİRİŞ 20.10.2021 21:48 GÜNCELLEME 20.10.2021 22:16

Açıklamada, Facebook'un gerekliliklerini yerine getirmediği yer alırken, şirketin tutumunu "kasıtlı" olduğunun altı çizildi. İngiliz denetim kuruluşu Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), devam eden bir incelemeye ilişkin kurallarına uymadığı gerekçesiyle Facebook'a 50,5 milyon sterlin para cezası verilmesi kararı aldı.

CMA'dan yapılan açıklamada, Facebook'un, Giphy'yi satın almasıyla ilgili soruşturma sırasında CMA tarafından verilen bir emri ihlal ettiği için 50,5 milyon sterlin para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ

Açıklamada, CMA'nın satın almaya ilişkin incelemesi devam ederken Facebook'un, Giphy ile operasyonlarını entegre etmediği, süreç içerisinde CMA'yı düzenli olarak bilgilendirmesi gerektiği ancak bu gereklilikleri yerine getirmediği kaydedildi.

FACEBOOK'UN TUTUMU KASITLI

Açıklamada, Facebook'un çok sayıda uyarıya rağmen gerekli bildirimlerde bulunmayı reddettiği, bu nedenle CMA'nın Facebook'un tutumunu "kasıtlı" olarak değerlendirdiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Facebook, Mayıs 2020'de, animasyon görsel ve video içerik üreticisi Giphy'i yaklaşık 400 milyon dolar karşılığında satın almıştı. CMA'nın satışa ilişkin incelemesi devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!