Squid Game uygulamalarına dikkat! Bilgilerinizi ele geçiriyor

Squid Game dizisi temalı uygulamalar Play Store’da bir süredir yer alıyor. Ancak güvenlik uzmanları bu uygulamalar konusunda önemli uyarılarda bulundu. Squid Game temalı uygulamaların birçoğunun kötü amaçlı olduğu belirtildi.

Squid Game uygulamalarına dikkat! Bilgilerinizi ele geçiriyor
Squid Game uygulamalarına dikkat! Bilgilerinizi ele geçiriyor
GİRİŞ 22.10.2021 10:17 GÜNCELLEME 22.10.2021 10:21

Netflix’in yeni dizisi Squid Game son dönemlerde oldukça popüler olurken, diziyi temel alan yüzlerce uygulama Play Store’a eklenmeye devam ediyor. ESET’in Android kötü amaçlı yazılım araştırmacısı Lukas Stefanko, Play Store’da 200’den fazla uygulamanın bulunduğunu ve kötü amaçlı yazılım içerdiğini bildirdi.

G.Kore'de on binlerce işçi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle sokağa çıktıG.Kore'de on binlerce işçi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle sokağa çıktı

Endonezya'daki kafede Squid Game çılgınlığı!Endonezya'daki kafede Squid Game çılgınlığı!

HABER VERMEDEN ÜCRETLİ ÜYELİK YAPIYOR

Play Store’da yer alan Squid Game Duvar Kağıdı uygulamasını analiz eden Stefanko, uygulamanın Joker yazılımını barındırdığını keşfetti. Bu yazılım günümüzde pek çok uygulama içerisinde gizlenebiliyor ve kullanıcıların Premium abonelik hizmetlerine kaydedilmesini sağlıyor. Ayrıca SMS, kişi listeleri ve cihaz bilgilerini ele geçiriyor.

Uygulamanın en az 5.000 kez indirildiği söylenirken, Google uygulamanın kötü amaçlı olduğunu doğruladı ve mağazadan kaldırdı. Kullanıcıların, oyunlar ve filmler gibi oldukça popüler hale gelen içeriklerden yararlanan uygulamalara karşı dikkatli olmalarını öneriyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu