Türkiye Uzay Ajansı’ndan astronot açıklaması

Türkiye Uzay Ajansı, uzaya gidecek olan Türk astronot için önemli bir duyuruda bulundu. Uluslararası Astronot Federasyonu tarafından üyeliğin onaylandığı belirtildi.

GİRİŞ 26.10.2021 10:40 GÜNCELLEME 26.10.2021 10:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Uzay Ajansı bugün, Twitter’dan yapmış olduğu bir paylaşımla Uluslararası Astronot Federasyonu (IAF) üyeliğine dair açıklama yaptı. 

Gönderiyle birlikte Türkiye Uzay Ajansı, 71 ülkede 407’den daha fazla üyesi bulunan dünyanın en büyük uzay oluşumu olan IAF resmi üyeliğinin bugün yapılan IAF Genel Kuruluyla birlikte tescillendiğini, "Uzay alanında yürütülen uluslararası çalışmalarda söz sahibi bir Türkiye için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz." ifadeleriyle birlikte duyurdu.

2024 YILINA KADAR PROJE TAMAMLANACAK

Kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Türkiye Uzay Ajansı, bu yılın sonuna kadar Ay’a Sert İniş Projesi’nin yüzde 30’unu, 2022 yılına kadar yüzde 67’sini ve 2024 yılına kadar da tamamını bitirmeyi hedeflediğini belirtmişti. Ajansa göre Ay’a Yumuşak İniş Projesi’nin yüzde 30’u ise 2024 yılına kadar tamamlanmış olacak.

Bunlara ek olarak ajans; gerçekleştirmeyi planladığı hedeflerden bir diğerinin ise ‘Uzay Havası Uygulama Merkezi’ olduğunu açıklamıştı. Bu yeni proje ile birlikte uzayın havasında yaşanan değişimlerin yarattığı etkilerin incelenmesi, araştırılması ve bunlarla birlikte modellenmesinin mümkün olması planlanıyor. Uzay Havası Uygulama Merkezi projesinin 2023 yılının sonuna kadar yüzde 80’inin, 2023 yılının sonuna kadarsa yüzde 100’ünün bitmiş olması hedefleniyor.

YORUMLAR 1
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    bilgisayara sormuşlar ilerde dünyanın hakimi hangi ülke olacak türkiye yazmış bir daha sormuşlar türkiye yazmış neden demişler bilgisayar demişki bütün ülkeler uzaya çıkacak türkiye dünyada kalacağı için demiş şaka latife yaptım fıkra
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!