TikTok uzun videolar 5 milyar barajını aştı

TikTok tarafından geçtiğimiz aylarda kullanıma sunulan 1 dakikadan uzun videolar özelliği dünya genelinde 5 milyardan fazla günlük görüntülemeye ulaştı.

TikTok uzun videolar 5 milyar barajını aştı
TikTok uzun videolar 5 milyar barajını aştı
GİRİŞ 26.10.2021 15:32 GÜNCELLEME 26.10.2021 15:32

Popüler kısa video platformu TikTok’un içerik üreticileri, Temmuz ayında genişletilmiş bir formatta daha uzun süreli videolar yayınlamaya başlamıştı. Bu kapsamda TikTok, Temmuz ayından bu yana sunulan bir dakikadan uzun videolarla dünya çapında 5 milyardan fazla günlük görüntülemeye ulaştığını açıkladı. TikTok, kullanıcıların çekip, paylaştığı uzun videoların ortalama uzunluğunun 2.14 dakika olduğunu duyurdu.

Vlog veya günlük çekilen videoların dünya çapında TikTok’ta uzun video için en uygun içerik olduğuna dikkat çekildi. Yapılan açıklamaya göre bu durum, insanların birbirleri hakkında daha geniş bilgi edinmesine olanak sağlıyor.

VLOG PAYLAŞIMLAR ÖNE ÇIKIYOR

Video odaklı sosyal paylaşım platformu TikTok, #DünyamıKeşfet kampanyasını da başlattı. “Dünyamı Keşfet” daha uzun videolar aracılığıyla hikayelerini anlatan ve yaratıcılıklarını sergileyen popüler içerik üreticilerini ön plana çıkarıyor.

New York Buffalo Üniversitesi'nden Sosyal Psikoloji Uzmanı Doç.Dr. Shira Gabriel, uzun videoların özellikle tercih edilme sebebinin insanların başkaları hakkındaki öngörüleri olduğunu vurguladı.

Gabriel, uzun videolar ve vlog’lar ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Eğlence çok kişisel bir kavram. Bir kişinin ilginç ve ilham verici bulduğu detaylar, arkadaş veya ailesininkinden çok farklı olabilir. Yine de vlog içeriği dünya çapında popüler görünüyor. Bunun nedeni popüler kişileri, ünlüleri veya içerik üreticilerini vloglarını izlediğimizde; günlük yaşamlarına bir göz atıyoruz. Onlara daha bağlı olduğumuzu hissediyoruz. Vloglar gerçek hayatla bağlantı kurmamızı sağlayan içerikler oldu. Araştırmalar gösteriyor ki bu tarz içerikler özellikle insanları dünyayla daha bağlantılı ve etkileşimli hissettirebiliyor. Bunu çoğu zaman fark etmesek de vloglar, bizi bu mecralara geri getiren şeylerden biri."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!