Uzaydan gelen sinyalin kaynağı bulundu

Uzayda yaşam arayan bilim insanlarını heyecanlandıran radyo sinyallerinin, aslında insan kaynaklı olduğu ortaya çıktı.

Uzaydan gelen sinyalin kaynağı bulundu
Uzaydan gelen sinyalin kaynağı bulundu
GİRİŞ 27.10.2021 11:07 GÜNCELLEME 27.10.2021 11:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilim insanları, uzayla ilgili çalışmalarına devam ederken zaman zaman şaşırtıcı derecede gizemli bulgulara ulaşıyor. Bu bulgulardan en önemlileri ise hala kaynağı keşfedilmeyen gizemli radyo sinyalleri.

Bu sinyallerden biri, Avustralya’daki Parkes Gözlemevi'nde bulunan Murriyang radyo teleskobu tarafından 2019'da tespit edildi.

Sinyallerin, Güneş'in en yakın komşusu Proxima Centauri yıldız sisteminden geldiği düşünüldü. Yaşanabilir bir bölgede olduğu düşünülen bu yıldız sisteminden gelen sinyaller, bilim insanlarını oldukça umutlandırsa da gerçek oldukça farklı.

SİNYALLER İNSAN KAYNAKLI ÇIKTI

Uluslararası bir araştırma ekibinin hakemli bilimsel dergi Nature’da yayınlanan iki makalesinde, sinyalin uzaylılardan gelmediği bilgisi paylaşıldı.

Kaliforniya Üniversitesi'nde görev alan ve iki makalenin de ortak yazarı Sofia Sheikh, bu sinyallerin Dünya yüzeyindeki teknolojilerde meydana gelen insan kaynaklı bir radyo paraziti olduğunu söyledi.

2019’da tespit edilen sinyaller, uzaydaki akıllı yaşam formlarının teknolojik araçlarından gelmesi beklenen sinyal biçimine çok benziyordu.

Bu nedenle araştırmacılar, Kasım 2020'de ve Ocak ve Nisan 2021’de bu sinyalleri tekrar alıp alamayacaklarını görmek için Parkes teleskobuyla gözlemler yaptı. Ancak bu kez hiçbir sinyal tespit edilemedi.

Sonunda verilerini buldukları başka sinyallerle karşılaştıran ekip, bunların tümünün birer parazit olduğu sonucuna vardı.

YORUMLAR 1
  • yorgun 2 yıl önce Şikayet Et
    ve dosya kapatıldı ..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam