TSMC amiral gemilere güç verecek 4nm işlemcileri duyurdu

TSMC yeni açıklamasında 4nm üretim süreci ile enerji verimliliği ve yüksek performansı buluşturacak yeni işlemcileri duyurdu. 4nm ile gelecek işlemciler amiral gemileri daha yetenekli hale getirecek.

TSMC amiral gemilere güç verecek 4nm işlemcileri duyurdu
TSMC amiral gemilere güç verecek 4nm işlemcileri duyurdu
GİRİŞ 28.10.2021 16:46 GÜNCELLEME 28.10.2021 16:46

TSMC bir yandan yeni tesis yatırımları yaparak artan talebi karşılamaya çalışırken diğer yandan da üretim süreçlerini iyileştirerek daha verimli yongaların ortaya çıkması için çabalıyor.

TSMC N4P nedir?

Yonga üretim teknolojileri farklı materyallerinde devreye girmesiyle 5nm seviyesine kadar geldi. Bundan sonraki 3nm daha maliyetli ve hassas süreçlerin geliştirilmesine odaklandığı için TSMC hali hazırdaki 5nm sürecini geliştirerek taleplere daha hızlı cevap vermeyi amaçlıyor.

5nm teknolojilerini optimize ederek daha verimli 4nm yani N4 sürecini ortaya çıkaran TSMC şimdi de N4P sürecini tanıttı. İyileştirilmiş N4P süreci N4 karşısında yüzde 6 performans artışı, N5 karşısında ise yüzde 11 performans ve yüzde 22 enerji verimliliği artışı sunuyor.

5nm sürecinin en büyük müşterisi Apple ancak 4nm henüz tam olgunlaşmadığı için riske girmedi ve Apple M1 Pro ve Apple M1 Max yongalarını 5nm sürecine bıraktı. Bundan sonraki yongalarda ise N4P karşımıza çıkacak. Yani en az yüzde 10 performans artışı kesin gibi. Diğer taraftan Qualcomm da yakın zamanda bu nodları tercih edecektir.

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"