Facebook Türkiye’den çarpıcı açıklama: Dezenformasyona müdahale etmiyoruz

Facebook Türkiye yetkilileri Dijital Mecralar Komisyonu’na açıklamada bulundu. Şirket temsilcileri, "Asılsız haber varsa dezenformasyona karar verilmişse bu haberi kaldırmıyoruz" dedi.

GİRİŞ 04.11.2021 13:38 GÜNCELLEME 04.11.2021 14:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Facebook'un Türkiye temsilcilerinden açıklama geldi.

Facebook yeni adıyla Meta'nın Türkiyeden sorumlu Direktörü Azzam Alameddin ilk kez Meclis'te Dijital Mecralar Komisyonunda.

Alameddin, "Bizler sorumlu inovasyon yapmaya çalışıyoruz platformun dürüstlüğü bizim için en önemli ilkedir" dedi.

Facebook Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil ise "Dezenformasyonla mücadeleyi çok önemli buluyoruz Kaldır, azalt ve bilgilendir yaklaşımı yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Yeşil "Asılsız haber varsa dezenformasyona karar verilmişse bu haberi kaldırmıyoruz görünürlülüğünü azaltıyoruz. İnsanları bu konuda bilgilendiriyoruz"

 

KAYNAK: NTV, HABER7
YORUMLAR 4
  • Samsun lu 2 yıl önce Şikayet Et
    Nikaragua'da "trol operasyonu": Facebook bine yakın hesabı seçime günler kala kapattı Hesapların Devlet Başkanı Daniel Ortega ve hükümete yakın isimler tarafından kullanıldığı iddia edildi
    Cevapla
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanun kaldıracksın şu kadar sürede kaldırmazsan aşu kadar ceza ödersin derse ve ceza caydırıcı olursa cezaya rağmen kaldırmazsa erişim yavaşlatılabilir o zaman kaldırmak zorunda kalır.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür haberler ABD ve AB ülkelerinde çıksın da bak bakalım geri atmasınlar da başlarına neler geliyor. Nasıl olsa Türkiye'de herkes her istediğini yapıyor. Ceza ise yok.
    Cevapla
  • bir kişi 2 yıl önce Şikayet Et
    niye ak partiye yakın hesapları donduruyor veya aşı karşıtı yazıları kaldırıyorlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İzmir'de peş peşe yangınlar