Mercedes-Benz Türk’ten öğrenciler için 80 bin TL ödüllü yarışma

Mercedes-Benz Otomotiv Küresel IT Çözümleri Merkezi, 10-12 Aralık tarihleri arasında ikinci hackathon etkinliğini düzenleyecek. İlk 3’e giren takımlar toplamda 80.000 TL nakit ödülün sahibi olacak.

Mercedes-Benz Türk’ten öğrenciler için 80 bin TL ödüllü yarışma
Mercedes-Benz Türk’ten öğrenciler için 80 bin TL ödüllü yarışma
GİRİŞ 10.11.2021 09:49 GÜNCELLEME 10.11.2021 09:49

Mercedes-Benz’in ana şirketi Daimler AG’nin, 2013 yılında küresel IT stratejisi kapsamında Türkiye’yi bilgi teknolojileri üslerinden biri olarak konumlandırmasının ardından açılan Küresel IT Çözümleri Merkezi, inovasyon ve yaratıcılığa verdiği değeri, yeni etkinliğinde bir kez daha gözler önüne seriyor.

Merkez, 10-12 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da yer alan Demirören AVM’de “STAR HACK” adında bir hackathon etkinliği düzenleyecek. Etkinliğin ilk günü olan 10 Aralık’ta teknik ve proje mentorları ile buluşacak olan katılımcılar, takip eden iki gün boyunca sürdürülebilir teknoloji çözümlerine odaklanacaklar.

Küresel IT Çözümleri Merkezi’nin “STAR HACK” etkinliğine katılmak isteyenler, bireysel veya takım olarak, 08.11.2021 tarihinden itibaren aktif hale gelen etkinliğin internet sitesi https://www.hackathon.mercedes-benz.com.tr adresinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Etkinlik hakkındaki gelişmeler ve duyurular ise Mercedes-Benz Otomotiv’in Linkedln hesabı üzerinden de ayrıca paylaşılacak.

80 BİN TL PARA ÖDÜLÜ DAĞITILACAK

Yarışmada birinci olan takıma 40.000 TL, ikinci olan takıma 25.000 TL, üçüncü olan takıma ise 15.000 TL olmak üzere toplamda 80.000 TL’lik para ödülüne ek olarak ilk üçe giren takım üyelerinin her birine 2.000 TL’lik teknoloji ürünleri kapsamında hediye çeki verilecek.

Hackathon nedir?

Hackathon’lar özellikle grafik tasarımcılar, yazılımcılar ve proje yöneticilerinin ilgi gösterdiği ve yazılım projeleri, donanımlar geliştirilerek, fark yaratacak çözümler üretilen bir tür mesleki yarışmalara verilen addır. Etkinlikte, ortak bir konuya ilgi duyan kişiler bir araya gelerek, sınırlı bir zaman içerisinde kendilerine verilen konuyla ilgili, ortaya yeni-inovatif bir ürün çıkarmaya çalışırlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti