iPhone kullanıcıları için ‘dijital mirasçılık’ özelliği

iPhone’lar için yayınlanan son iOS güncellemesiyle tartışmalı bir özellik kullanıma sunuldu. ‘Legacy Contact’ özelliği sayesinde ‘dijital mirasçınızı’ seçebileceksiniz.

iPhone kullanıcıları için ‘dijital mirasçılık’ özelliği
iPhone kullanıcıları için ‘dijital mirasçılık’ özelliği
GİRİŞ 11.11.2021 11:02 GÜNCELLEME 11.11.2021 11:54

Apple, bu haftaki ikinci beta sürümüyle iOS 15.2'de değişiklik yapmaya devam ediyor. Güncelleme, Mesajlar aplikasyonundaki yeni çocuk güvenliği özelliklerini, TV uygulamasındaki ince ayarları ve daha fazlasını içeriyor.

iOS 15'in bir parçası olarak haziran ayında WWDC'de duyurulan bu haftaki iOS 15 sürümüne, ölmeniz durumunda 'Dijital Mirasçınızı' seçmenize olanak sağlayacak yeni bir özellik de geliyor. Apple bu yeni özelliği, “Dijital Miras programı, ölmeniz durumunda hesabınıza ve kişisel bilgilerinize erişebilmeleri için kişileri ‘Miras Bırakılan Kişi’ olarak belirlemenize olanak tanır.“ şeklinde tanımlıyor. Gelin yeni güncellemenin bu değişik özelliğine ve diğer özelliklerine birlikte bakalım.dijital miras

ÖLDÜKTEN SONRA VERİLERİNİZE ERİŞECEK KİŞİYİ SEÇEBİLİRSİNİZ

Yeni Dijital Miras özelliğine Ayarlar'a girdikten sonra, en üstte bulunan Apple ID’den "Parola ve Güvenlik"i ve ardından da "Miras Bırakılan Kişi"yi seçerek ulaşabilirsiniz. Burası, "öldükten sonra hesabınızdaki verilere erişmesi için güvendiğiniz birini seçebileceğiniz" yer olarak tanımlanıyor. Apple, mirasınızı bırakacağını kişi olarak atadığınız kişinin, "fotoğraflar, mesajlar, notlar, dosyalar, kişiler, takvim etkinlikleri, indirdiğiniz uygulamalar, “ dahil olmak üzere yedeklemeler ve daha fazlasına erişilebileceğini; ancak buna iCloud Keychain veya herhangi lisanslı bir medyanın dahil olmadığını belirtiyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri