Şarj hızını artıracak yöntemler

Hızlı şarj, günümüzde akıllı telefonlar ile gelen en büyük yeniliklerden biri oldu. Ancak bazı cihazlarda hızlı şarj özelliği istenilen verimde kullanılamıyor. Bu durumlarda şarj hızını artırmak için yapılması gerekenler haberimizde.

Şarj hızını artıracak yöntemler
Şarj hızını artıracak yöntemler
GİRİŞ 14.11.2021 13:28 GÜNCELLEME 14.11.2021 13:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cihazımızın hızlı şarjını kullanırken, yapılacak şey şu şekilde olmalıdır. Kabloyu bağlayın ve akıllı telefonun pilini mümkün olduğunca çabuk doldurmasına izin verin. Ancak bu yöntem bazen işe yaramayabiliyor. Cihazın neden hızlı şarj olmadığını kontrol edin.

Hatalar birden fazla olabilir, ancak en yaygın olanları dikkate alacağız. Bu hatalar listede yer almıyorsa cihazınızın daha büyük bir sorunu olabilir. Böyle bir durumda yetkili servise danışmanızı öneriyoruz.

1.Kirli şarj bağlantı noktası

Bir bakalım, cep telefonları genellikle ceplerdedir ve bunlar kir biriktirir. Bu kir, mobil cihazın farklı deliklerinin içine gömülür. Bu kirin tıkanması ve şarjın başlaması için gerekli alanlarda kablonun temas etmesini engellemesi mümkün olabilir.How fast charging really works — everything you need to know

2.Hasarlı şarj bağlantı noktası

Kabloyu yanlış şekilde çekerek veya çıkararak bu şarj portu zorlamak bozulmasına neden olabilir. Bu aslında, düzenli olarak gerçekleşen bir şeydir. Bu gibi durumlarda, bu bağlantı noktasını zorlamayı durdurmak daha dikkatli olma ve kablosuz gibi diğer şarj yollarını kullanmaya çalışmak en iyisi olacaktır.

3.Desteklenmeyen bir şarj kablosu kullanma

Birçok üretici, hızlı şarjın gerçekleşmesi için kablo ve şarj cihazının kombinasyonuna ihtiyaç duyar. OnePlus bu üreticilerden biridir ve çoğu zaman, cep telefonu orijinal şarj cihazıyla değilse şarja bağlandığında, hızlı şarj gerçekleşmez. Bu yüzden dikkatli olmalısınız, orijinal kablo ve şarj cihazı kullanın.

4.Yük optimizasyonu etkinleştirildi

Bazı mobil şirketler, pil stresinden tasarruf etmek için ana işlevi hızlı şarjı devre dışı bırakmak olan şarj teknolojilerini entegre etmeye başladılar. Samsung bu şirketlerden biridir, cihazınızın şarj olmadığını ve mükemmel durumda olduğunu görürseniz, bu seçeneği etkinleştirmiş olabilirsiniz. Bu seçenek etkin olmalı.

5.Şarj olurken telefonu kullanmayın

Cihazın şarj olurken dinlenmesine izin vermelisiniz. Cihazın rahatsız edilemeyeceği durumlar vardır. Cihaz şarj olurken belirli bir performans talep edeceği için cihazın olması gereken hızda şarja uyum sağlaması gerektir. Cihaz şarj olurken kullanmayın.

 

 

YORUMLAR 1
  • Greenpeace 2 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı şarj için wifi,4,5G,konum, otomotik döndürme hepsini kapatın. Yada uçak moduna alın daha hızlı şarj olacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada