Son dakika: Apple'dan devrim gibi karar! Tarihe karışıyor

ABD'li teknoloji şirketi Apple, akıllı telefon onarımlarını kendileri yapmak isteyenlere orijinal parçalar, dokümanlar ve aletler sağlayacağını bildirdi.

Son dakika: Apple'dan devrim gibi karar! Tarihe karışıyor
Son dakika: Apple'dan devrim gibi karar! Tarihe karışıyor
GİRİŞ 18.11.2021 06:05 GÜNCELLEME 18.11.2021 07:48
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Apple'dan yapılan açıklamada, kullanıcıların orijinal yedek parçalara erişiminin eskisi kadar sınırlandırılmayacağı vurgulanarak, kullanıcıların Apple'ın sağladığı parçalar, dokümanlar ve araçlar ile kendi tamir işlemlerini kendileri yapabileceği belirtildi.

iPhone 12 ve iPhone 13 sahiplerinin batarya, ekran ve kamera modülü gibi en önemli yedek parçaları doğrudan Apple'dan satın alabilecekleri ifade edilen açıklamada, bunları şirketin sağlayacağı aletlerle kendi başlarına değiştirebilecekleri bildirildi.

Kullanıcıların kendi kendine onarımları için parça satışı gelecek yılın başlarında ABD'de başlayacak ve 2022'de diğer ülkelere yayılacak. Kullanıcılar daha sonraki zamanda M1 çipli Mac bilgisayarlar için de parçalar satın alabilecek.

Apple'ın en yaygın onarımlar için 200'den fazla parça ve onarım için aletler sunması bekleniyor.

Apple, daha önce, yalnızca yaklaşık 5 bin yetkili servis sağlayıcısı ve 2 bin 800 bağımsız onarım hizmeti sağlayıcısına orijinal parçalara erişimi sağlıyordu.

Apple'ın onarımlarını kendileri yapmak isteyenler için bir seçenek sunması tüketici hakları savunucularının uzun yıllar akıllı telefonların kullanım sürelerini uzatmak için "onarım hakkı" talepleri sonrası gelmesi dikkati çekti.

Öte yandan, daha fazla özelliğe sahip olan yeni cihazların onarımları daha karmaşık hale gelirken, Apple, kendi kendine onarımın "elektronik cihazları onarmak için bilgi ve deneyime sahip, teknolojiden anlayan kişilere" yönelik olduğunu belirtti.

YORUMLAR 10
  • kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    baskidan kurtulmak icin yapılmış pr calismasi , dusmemek lazim
    Cevapla
  • Basak 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi ,çakal telefoncular orjinal yalanı artık bitecek desenize
    Cevapla
  • Misafir Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende kesin kendin değişebilirsin ya o yetenek var mı sende lafla olmuyor
    Cevapla
  • Samsunlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Apple'dan şaşmamak gerek. 1 kere alıyorsun ve en az 6 yıl kullanıyorsun. 2015'te çıkmış iphone 6S kullanıcısıyım. Sadece 1 kez pilini değiştirdim fakat telefon yavaşlamak bilmiyor. Güncel android telefonlar kadar akıcı çalışıyor. Tek kötü yanı kamerasının gece çekimi. Tabi onu da 6 yıl önceki teknolojiyle yorumlamak gerek.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayatında hiç android kullanmamışşın. Bi Samsung hiç yavaşlamaz. 5 sene sonra bile yeni gibi. iPhone da öyle değil. 3-4 sene sonra al çöpe at. Hafısası doluyor durduk yere.
    Cevapla
  • Yallah şöför 2 yıl önce Şikayet Et
    bu olumlu bir haber. apple tamiri zordur yazılımı kilitli olduğundan sıkıntılıdır. apple parçaları pahalı olduğundan kimse almak istemiyordu. apple ios yazılımı kullanıcıya telefondaki kamera mikrofon sensor vs verilerine erişim için hiç bellek erişimi ve üretkenliğe dönük imkan sağlamıyor.
    Cevapla
  • huseyinl 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir şarj kablosunu 250tlye satan apple, batarya için 2000tl, ekran için 3000tl, kapak için 1500tl ister. Güzel enayi avı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir