Samsung'dan 17 milyar dolarlık yatırım! Fabrikanın yeri açıklandı

Samsung, yeni 17 milyar dolarlık çip üretim tesisi için ABD'nin Texas eyaletini seçti. Samsung, rakiplerinin birçoğu gibi, tedarik zinciri sorunlarını çözmek için ABD'de çip üretimini genişletmek için yarışıyor.

Samsung'dan 17 milyar dolarlık yatırım! Fabrikanın yeri açıklandı
Samsung'dan 17 milyar dolarlık yatırım! Fabrikanın yeri açıklandı
GİRİŞ 24.11.2021 12:27 GÜNCELLEME 24.11.2021 12:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Texas'ın Taylor kenti yakınlarında kurulacak tesis, Güney Koreli elektronik devinin ABD'deki en büyük yatırımı olacak.

Teknoloji sektöründen 2 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen tesisin, inşasına gelecek yıl başlanması; 2024'ün ikinci yarısında faaliyete başlaması planlanıyor.

TRT Haber'in haberine göre, Samsung, rakiplerinin birçoğu gibi, tedarik zinciri sorunlarını çözmek için ABD'de çip üretimini genişletmek için yarışıyor.

Şirketin elektronik cihaz çözümleri yöneticisi Kinam Kim, daha fazla üretim kapasitesi ile müşterilerin ihtiyaçlarına daha iyi karşılık verebileceklerini ve tedarik zincirinin istikrarına katkıda bulunabileceklerini söyledi.

KAYNAK: TRTHABER, HABER7
YORUMLAR 3
  • osmanlı torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD gavurunda ne var anlamıyorum. Bu dünya devletleri adam olmaz. Buna karşın bu yatırımı Türkiyeye çekmek için bizim hükümet ne yaptı merak ediyorum.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Samsun firması, Güney Kore menşeli. Güney Kore dediğin ülke de ABD güdümlü. Kore Savaşı'ndan sonra tamamen ABD'nin Asya'daki ileri karakollarından biri haline geldi Güney Kore. Japonya da öyle hakeza. O yüzden şaşırılacak bir şey yok.
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte 1. dünya ve 2. dünya savaşları bunun için yapıldı, enerji ve teknoloji şirketlerinin akıbetini kesinlikle Türkiye gibi ülkelere bırakmazlar, şu fabrikanın Türkiye'de açılması onlar için savaş sebebi sayılırdı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu