Ünlülere sosyal medya kısıtlaması getirdi

Çin hükümeti popüler kişilerin sosyal medya paylaşımlarına yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Çin'in sosyalist değerlerine uygun davranmayan ve aşırı lüks yaşam tarzı paylaşımların yasaklandığı açıklandı.

Ünlülere sosyal medya kısıtlaması getirdi
Ünlülere sosyal medya kısıtlaması getirdi
GİRİŞ 25.11.2021 11:34 GÜNCELLEME 25.11.2021 11:34

Ülkedeki eğlence sektörü reformu için kolları sıvayan Çin yeni bir adım attı. Yıldız isimlerin sosyal medya paylaşımlarına yönelik kısıtlamalar hayata geçirildi.

Yeni düzenlemeleri Çin Siber Alan İdaresi duyurdu. Çin’in ünlü isimleri artık sosyal medyada etik olmayan içerikleri paylaşamayacak. Aşırı lüks ve zenginlik içeren paylaşımlar da yasaklanan içerikler arasında.

ETİK DIŞI PAYLAŞIMA YASAK

Bu kapsamda, ünlülerin doğruluğu kanıtlanmamış veya kulaktan dolma bilgileri, sosyal medya hesaplarından paylaşmaları yasaklandı.

Yeni düzenlemeye göre hem ünlülerin hem de hayran sayfalarının, Çin'in sosyalist değerlerine uygun hareket etmeleri gerekiyor. Bu düzenleme, Çin hükümetinin geçtiğimiz aylarda başlattığı eğlence dünyasına yönelik reform hareketinin bir parçası.

ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ'Nİ DESTEKLEMEYENLERE BOYKOT ÇAĞRISI

Geçtiğimiz Haziran ayında hayran sayfalarının internette neden olduğu kaosun bitirileceği duyurulmuş ardından kıyafet ve davranışları farklı erkek sunucuların ekrana çıkarılmaması istenmişti.

Çin Komünist Partisi'ni desteklemeyen isimlerin de, televizyon yayıncıları tarafından boykot edilmesi talep edilmişti.

KAYNAK: TRTHABER, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi