iPhone fırsatçıları fiyatları uçurdu: 43 bin TL'ye kadar çıktı!

iPhone başta olmak üzere Apple’ın online ürün satışlarını geçici olarak durdurması sonrası fırsatçılar harekete geçti. Popüler pazaryerlerinde iPhone 13 telefonların fiyatları resmi fiyatın neredeyse iki katına çıkarak 43 bin TL’yi aştı.

GİRİŞ 25.11.2021 14:17 GÜNCELLEME 25.11.2021 14:34
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Apple’ın ürünlerinin satışını durdurması sonrası Türkiye’nin en çok kullanılan pazaryeri sitelerinde bazı satıcılar mevcut iPhone 13 modellerini fahiş fiyatlarla satışa sundu. Satışı durdurulan iPhone 13 Pro modellerinde fiyatların 43 bin TL’ye kadar yükseldiği görüldü.

En üst iPhone modeli olan 1 TB’lik iPhone 13 Pro Max’in Türkiye’deki tavsiye edilen perakende satış fiyatı 22 bin 999 TL iken, bu e-ticaret sitelerinde iPhone 13 modellerine fiyatlar 43 bin 67 TL’lere yükseltildi.

Resmi satış fiyatının yüzde 87’leri aşan oranında daha yüksek fiyatlarla fırsatçılık yapan satıcılar, “Son 1 ürün”, “Büyük fırsat ürünü” gibi ifadelerle Black Friday, Efsane Cuma, Efsane Günler gibi güncel kampanyalar arasından kendilerine pay kapmaya çalışıyorlar.

FİYATLAR ÜZERİNDEN TÜKETİCİYİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Fırsatçıların bu adımı fahiş fiyatla da sınırlı kalmadı; sözde indirim adı altında bu fiyatların aslında daha önce hiç olmadığı bir seviye olan 49 bin 999 TL’den indirilerek, 37 bin TL’lere kadar çekildiği belirtilerek, tüketiciler yanıltılıyor.

 

YORUMLAR 31
  • yasasin aclik 2 yıl önce Şikayet Et
    eger ac bi ülkede en cok satan telefon olursa tabi fiyatlari yükseltirler nede olsa aclar aliyorlar bin liralik telefonda aynisni yapiyor onu alsinlar
    Cevapla
  • adil 2 yıl önce Şikayet Et
    o parayla şahin alınır ez azından işe yarar
    Cevapla
  • özgür 2 yıl önce Şikayet Et
    bende 4 tane alacaktım tüh tüh tüh ne olacak şimdi
    Cevapla
  • Halil SİNANOĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir vatandaş, bu fiyata telefon alacak, sıkıntısını biz çekeceğiz. Yok öyle artık. Lüksü kullanan bedelini ödeyecek.
    Cevapla
  • Özgür 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapalım şimdi 45 bin liraya telefon alan mala acıyalım mı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!