Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle gelecek amiral gemileri sızdırıldı

Qualcomm’un imzası haline gelen Snapdragon ürünlerine bir yenisi daha ekleniyor. Snapdragon 8 Gen 1 olarak isimlendirilen işlemci üç yeni akıllı telefonda kullanılacak. Snapdragon 8 Gen 1 alacak marka ve modeller haberimizde.

Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle gelecek amiral gemileri sızdırıldı
Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle gelecek amiral gemileri sızdırıldı
GİRİŞ 28.11.2021 10:00 GÜNCELLEME 28.11.2021 10:00

Qualcomm, bir süredir yeni Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi hakkında yapılan sızıntılarla gündeme geliyordu. Sızıntıların ardından şirket, birkaç gün önce yeni işlemcisi ve Snapdragon markası hakkında açıklama yaptı. İşlemci adını ve özelliklerini, ayrıca Snapdragon’un ayrı bir şirket olacağını da duyurdu.

Şimdi ise başka sızıntılar mevcut. Markanın yeni çip setini taşıyacak 3 adet yeni amiral gemisi telefon modeli olduğu hakkında iddialar var.

yeni işlemciyi alacak telefon markası ZTE olacak. Şirketin yakın gelecekte çıkarması planlanan oyun telefonları, NX679J model numaralı Nubia Red Magic 7 ve NX709J model numaralı Red Magic 7 Pro‘ya Qualcomm’un yeni amiral gemisi çipinin güç vermesi bekleniyor.

SNAPDRAGON 8 GEN 1 ÖZELLİKLERİ

Snapdragon 8 Gen 1 hakkında yakın geçmişte bazı sızıntılar ortaya çıkmış ve sonrasında şirket açıklama yapma gereği duymuştu. Yonga setinin ayrı bir marka olacağını da duyuran firma, aynı zamanda yeni işlemcinin birkaç özelliğine değindi.

Yeni işlemcide 1 adet 3.09GHz Cortex-X2, 2 adet 2.50GHz ve 4 adet 1.79GHz çekirdek kullanılacak. Dimensity 9000 modelinde de olduğu gibi 4nm teknolojisi ile üretilecek ve Adreno 730 grafik arabirimine sahip olacak.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri