Samsung efsane serinin fişini resmen çekti

Samsung’un en popüler akıllı telefonları arasında yer alan Galaxy Note serisi için resmi açıklama yapıldı. Şirket artık Galaxy Note serisinin üretilmeyeceğini duyurdu.

Samsung efsane serinin fişini resmen çekti
Samsung efsane serinin fişini resmen çekti
GİRİŞ 28.11.2021 12:09 GÜNCELLEME 28.11.2021 12:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Samsung yıl sonuna kadar Galaxy Note serisi akıllı telefonların üretimini tamamlayacak. ET News'in Güney Kore baskısına göre, ilgili modellerin piyasaya sürülmesi artık şirketin 2022 planlarında öngörülmüyor. Mağazalarda bulunan kopyaların ise gelecek yıl satıştan çekilmesi bekleniyor.

Bu yıl Samsung yaklaşık 3.2 milyon Galaxy Note 20 piyasaya sürmüştü. Galaxy S21 Ultra ve Galaxy Z Fold 3'e S Pen stylus desteğinin eklenmesiyle şirket, "acısız geçiş" için Note serisinin en önemli “özelliklerini” diğer serilere entegre etti. Önümüzdeki yıldan itibaren Galaxy Note akıllı telefonlar artık satışta olmayacak. Bunun yerine, önceki Note varyantlarının konsepti ağırlıklı olarak Galaxy S serisinin Ultra versiyonuna tekabül edecek.

GALAXY NOTE ÖZELLİKLERİ ULTRA SERİSİNE AKTARILACAK

Galaxy S22 Ultra modeli ise önümüzdeki yılın başlarında tanıtılacak. Yeni cihazın Galaxy Note akıllı telefonların temel işlevlerini ve tasarımını miras alacağı biliniyor. Galaxy Note serisinin üretimden kaldırılmasının temel nedeni, katlanabilir ekranlı akıllı telefonların üretiminin artması olara gösteriliyor. Zira önceki seçeneklerin terk edilmesi, modeller arasındaki iç rekabetin önlenmesine ve yeni nesil akıllı telefonların piyasaya sürülmesine odaklanmaya yardımcı olacak.

Samsung, 2019'da 12.7 milyon Galaxy Note ve 2020'de ise 9.7 milyon Galaxy Note sevk etmişti. Şirket, gelecek yıl 13 milyon katlanabilir Galaxy Z serisi akıllı telefon satmayı planlıyor. Galaxy S22 serisinin amiral gemilerinin, önümüzdeki yıl Şubat ayında düzenlenecek Unpacked etkinliğinden sonra sevkiyata başlayacağı biliniyor ve Galaxy Z serisi de üçüncü çeyrekte güncellenecek.

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR 5
  • Erdem Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    SAMSUNG Hemen Galaxy Note Serisini Ortaya Geri Koy Geri Getir Ben Galaxy Note Ve S Ve Z Serisi Ve Note Serisi Ve A Serisi Ve M Serisini Çok Seviyorum
    Cevapla
  • Arslan_131 2 yıl önce Şikayet Et
    Telefona entegre kalem gelmezse benim içinde samsung biter
    Cevapla
  • Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep ceplerine girecek para için düşünüyorlar. Hiç müşteri memnun olsun batarya ya yatırım yapmıyorlar. Daha samsung alınmaz. Hem yazılım Hemde bu tür model oyunları samsungu itici yapıyor. Bu yüzden Xaiomi samsungdan pay almış durunda.
    Cevapla
  • selam olsun sana 2 yıl önce Şikayet Et
    yanlis strajedi... cok büyük hata....
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman benim için samsung bitmiştir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu