Çok satan iPhone modeli emekliye ayrılıyor

Döneminin en büyük boyutlu ve en çok satan modelleri arasında yer alan iPhone 6 Plus modeli için Apple’dan resmi bir duyuru yapıldı. iPhone 6 Plus’ın emekliye ayrılarak eski model kapsamına alınacağı açıklandı.

Çok satan iPhone modeli emekliye ayrılıyor
Çok satan iPhone modeli emekliye ayrılıyor
GİRİŞ 02.12.2021 11:32 GÜNCELLEME 02.12.2021 11:37

Apple’ın en çok satan iPhone modelleri listesinde üst sıralarda yer alan 2014 çıkışlı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus telefonları için emeklilik vakti yaklaşıyor. iPhone 6 Plus modeli firma tarafından eski ürünler kapsamına alındı.

Apple’ın eski ürünler diyebileceğimiz Vintage adı verilen tanımlamasına göre 5 yıldan fazla ve 7 yıldan az bir süre boyunca firmanın satışını durdurduğu ürünler bu kapsama alınıyor. Bu cihazlar 5 yıla kadar standart teknik servis imkânlarından faydalanırken 7 yıla kadar da sadece uygun yedek parçası varsa teknik servis hizmeti sunulabiliyor.

IOS 13 SONRASI GÜNCELLEME ALMAMIŞTI

2014 yılında piyasaya çıkan iPhone 6 Plus firmanın en büyük boyutlu cep telefonu olmuştu. 5.5 inçlik ekrana sahip olan model iPhone 8 Plus ile birlikte 2016 tarihinde piyasadan kaldırıldı. iOS 13 ile birlikte de yazılım desteği kesildi.

iPhone 6 ise biraz daha şanslı zira iOS 13 ile desteği kesilse bile 2018 yılında piyasadan kaldırıldığı için eski ürünler kapsamına girmedi. 2023 yılı sonrasında bu model de standart destekten mahrum olacak. Ayrıca iPad 4 modelinin tamamen teknik servis dışı kalacağı da gelen bilgiler arasında.

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı