Bor madeninden üretti! Emsallerinden 6 kat daha ucuz ve kaliteli

Silivri’de yaşayan 25 yaşındaki genç mühendis Erhan Demircioğlu, hidrojen teknolojisinde ana kalp olarak nitelendirilen mebranı emsallerinden 6 kat daha ucuz ve 6 kat daha fazla verimli olarak üretmeyi başardıklarını açıkladı.

Bor madeninden üretti! Emsallerinden 6 kat daha ucuz ve kaliteli
Bor madeninden üretti! Emsallerinden 6 kat daha ucuz ve kaliteli
GİRİŞ 06.12.2021 11:26 GÜNCELLEME 06.12.2021 11:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Silivri’de yaşayan 25 yaşındaki enerji sistemleri mühendisi Erhan Demircioğlu, enerji sektörü için önemli bir buluşa imza attı. Daha önce hidrojen ve bor madeni kullanarak solunum cihazı geliştiren genç girişimci, bu kez de hidrojen teknolojisinde ana kalp olarak nitelendirilen mebranı, emsallerinden 6 kat daha ucuz ve 6 kat daha fazla verimli olarak üretmeyi başardı.

HAMMADDE OLARAK BOR VE PERLİT KULLANIYORUZ

Yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Demircioğlu “Şu an hidrojen teknolojisinde ana kalp olarak nitelendirilen mebran, yurt dışından ithal edilmekte. Nafyon türü mebranlar kullanılıyor. Bu mebranların metrekaresi 3 bin dolar. Biz ise kendi geliştirdiğimiz özellikle bor ve perlit katkılı kompozit mebranlarımızın metrekaresini 400 dolara üretebiliyoruz. Üretmiş olduğumuz bu mebranlarda hammadde olarak bor ve perlit kullanıyoruz. Yüzde 80 oranında yerlilik payı var. Bor ve perlitin en önemli avantajı, Türkiye’de rezervleri olan bir kaynak. Borun yüzde 73, perlitin ise yüzde 65 rezervi var. Dolayısıyla kendi madenlerimiz kullanarak piyasadaki bu nafyon türü mebranlardan 6 kat daha verimli ve metrekaresi 400 dolara mal olan mebran üretmiş bulunuyoruz” dedi.

YURT DIŞINDAKİ EMSALLERİNDEN 6 KAT DAHA VERİMLİ

Mebranları öncelikli olarak otomotiv sektöründe hidrojen yakıtlı araçlarda kullanmayı planladıklarını söyleyen Demircioğlu “Bununla ilgili denemeler yapıyoruz. Özellikle mebranları bir araya getirerek oluşturduğumuz hidrojen yakıt hücreleri yığınları var. Bu yığınlar bir tür batarya olarak düşünülebilir. Araçlara enerjiyi sağlayan kısım bunlar ve bunu tamamen kendi madenlerimizi kullanarak yurtdışından getirilen emsallerinde oranla 6 kat daha fazla verimli olan yerli mebranlarla sağlıyoruz. Bir sonraki hedefimiz diğer sektörlerde de enerji üretimi olsun, sağlık sektörü olsun, eğitim kitleri olsun hidrojen enerjisini alacak teknolojileri geliştirmek. Hatta insansız hava araçlarının bile hidrojen teknoloji ile uçuşunu sağlayacak enerji sistemlerini geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE KATKI SAĞLAMAK

Demircioğlu “Üretmiş olduğumuz sistemleri de tamamıyla kendi kaynaklarımızı kullanarak bizleri destekleyen paydaş kurumlarla sağlıyoruz. Bizim hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın da özellikle üzerinde durduğu milli teknoloji hamlesine katkı sağlayabilmek. Ülkemizin kaynaklarıyla yerli üretime destek olmak ve sonrasında da diğer ülkelere ihracat kalemiyle ülkemize ekonomik girdi kazandırmak. Bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun devletim bu gençe versin tüm desteği. şuna bakın koskoca sabancı koçlar ve tusiad dururken 25 yaşındaki bir mühendisimiz neler yapıyor. Ulan tusiad dolar ve faiz zararından başka ne yaptın lan ülkeye?
    Cevapla
  • emrey 2 yıl önce Şikayet Et
    hedefimiz milli teknoloji destek olmak demiş maşallah rabbim yolunu acik etsin ülkemize milletimize hayırlısı ile hizmet etmeyi nasip etsin inşallah
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu cevheri devlet korumasına alıp projesine destek olmak lazım
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunuzu açık ve muvaffak eylesin. amin.
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    bravo gerçekten süper Allah razı olsun böyle gençlerden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...