Qualcomm’dan çip krizi hakkında ilginç açıklama

Qualcomm CEO’su dünya genelinde neredeyse tüm sektörleri etkisi altına alan çip krizinin sona ereceği tarih hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

Qualcomm’dan çip krizi hakkında ilginç açıklama
Qualcomm’dan çip krizi hakkında ilginç açıklama
GİRİŞ 06.12.2021 16:05 GÜNCELLEME 06.12.2021 16:05

Pandemi sonrası başlayan tedarik sorunları, artan çip ihtiyacı ve üretimin yeterli olmaması tüm dünyayı küresel çip krizi ile karşı karşıya bıraktı. Şimdiye kadar teknoloji devleri çip krizinin 2023‘ten önce bitmeyeceğini varsaydı. Bu karamsar tablonun 2023 yılında bile çözülmeyeceğine inanlar da az değil. Ancak Qualcomm CEO‘su bu konuda çok daha umut verici bir açıklama yaptı.

Mobil işlemci pazarının uzun yıllardır lideri olan firma, bu unvanı pazar payında MediaTek‘e kaptırsa da halen sektörün en önemli aktörü. Bu anlamda Qualcomm CEO‘su Cristiano Amon‘un küresel çip krizi hakkında yaptığı açıklama oldukça önemli.

TARİHİ BİR YIL ÖNE ÇEKTİ

Amon’a göre otomotivden, beyaz eşyaya kadar birçok sektörü etkileyen kriz yakında sona erecek. Her ne kadar tam tarih vermiş olmasa da Amon için yakında olan zaman dilimi gelecek yıl yani 2022.

Cristiano Amon, Güney Kore‘den gelen raporlara göre, arzın bu yıl 2020’ye göre iyileştiğini açıkladı. Buna göre durumun 2022’de, özellikle 2020’ye kıyasla daha da iyileşmesinin beklediğini söyledi.

Her ne kadar Qualcomm bu kadar iyimser olsa da Intel CEO‘su Pat Gelsinger, aynı fikirde değil. Buna göre Gelsinger, küresel çip sıkıntısının 2023’e kadar devam edeceği inancında. ARM başkanı Simon Segars ise çok daha karamsar. Seagars, 2023 yılının bile tehlikede olduğunu ve krizin derinleşeceği inancında.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar