Samsung’dan insan gözü kalitesinde akıllı telefon kamerası

Samsung’un geliştirmekte olduğu ISOCELL kamera sensörünün 50 megapiksel yerine 64 megapiksel olacağı resmen doğrulandı.

Samsung’dan insan gözü kalitesinde akıllı telefon kamerası
Samsung’dan insan gözü kalitesinde akıllı telefon kamerası
GİRİŞ 07.12.2021 16:30 GÜNCELLEME 07.12.2021 16:30

Samsung, RGBW renk modeline sahip ilk ISOCELL kamera sensörü üzerinde çalıştığını doğruladı. Tecno Mobile tarafından düzenlenen bir web seminerinde gelişmeyi duyuran şirket, sensörü ISOCELL GWB olarak adlandırdı. Samsung’un yeni jenerasyon sensörünün 64 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı da resmen doğrulandı.

İNSAN GÖZÜNE EN ÇOK BENZEYEN KAMERA SENSÖRÜ

ISOCELL GWB, Samsung Electronics Çin’in Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı tarafından ‘insan gözüne en çok benzeyen kamera sensörü’ olarak adlandırıldı. Samsung cephesinden gelen açıklamaya göre bu derece kaliteli bir görselliğin sunulabilmesi, yeni nesil beyaz pikselli sensörün ışık hassasiyetini artırması sayesinde mümkün oldu. Böylelikle, RGBW renk filtresiyle düşük ışıkta da mükemmele yakın fotoğraflar çekilebilecek.

SAMSUNG TECNO İŞBİRLİĞİYLE GELİŞTİRİLDİ

Samsung, yeni jenerasyon kamera sensörünü ünlü Çin menşeli şirket Tecno Mobile ile birlikte geliştirdi. Bu anlamda Tecno, bu yeni nesil kamera sensörünü barındıran ilk akıllı telefonları gelecek yılın ikinci çeyreğinde piysaya sürecek. Samsung, bu anlaşmanın Tecno ile sınırlı olmadığını ve diğer akıllı telefon geliştiricilerine de sunulacağını belirtti. Buna karşın Çinli şirket, yeni kamera sensörünü ilk kullanan firma olacak.

Bununla birlikte, Samsung’un şu anda üzerinde çalıştığı tek sensör 64MP RGBW sensörü değil. Gelen söylentilere göre, GWB’nin piyasaya sürülmesinden sonra 50MP RGBW sensörünün de gelecek yıl içerisinde duyurulması bekleniyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…