iOS 15.2 ile gelecek yeni özellikler belli oldu

Apple’ın genel kullanıcılara çok yakında sunacağı iOS 15.2 güncellemesi şimdiden geliştiriciler için yayınlandı. Bu sayede iPhone kullanıcılarına gelecek yeni özellikler ortaya çıkmış oldu.

iOS 15.2 ile gelecek yeni özellikler belli oldu
iOS 15.2 ile gelecek yeni özellikler belli oldu
GİRİŞ 13.12.2021 13:28 GÜNCELLEME 13.12.2021 13:28

Apple, iOS 15.2 sürümünü çok yakında genel kullanıma sunacak. Şirket 10 Aralık'ta iOS 15.2 ve iPadOS 15.2'nin Release Candidate (sürüm adayı) statüsüne sahip betalarını yayınlamıştı. Bu da zaten kararlı sürümün çıkışının yakın olduğu anlamına geliyor.

Apple, mobil işletim sisteminin yeni versiyonu ile akıllı telefon ve tablet kullanıcılarına yeni özellikler sunacak. Ancak şirketin vadettiği dijital kimlik kartı bazı özelliklerin daha sonra geleceğini hatırlatalım.

ÇOCUKLARI KORUYACAK ÖNEMLİ BİR ÖZELLİK

İşletim sisteminin yeni sürümü, çocuklar tarafından kullanılan cihazlar için Mesajlar uygulamasında çıplaklık algılama, dijital miras ve ek gizlilik kontrolleri içeriyor. Bunlardan en önemlisi de şüphesiz Mesajlar uygulamasına eklenen iletişim güvenliği fonksiyonu.

Görüntü algılama, Mesajlar uygulaması aracılığıyla alınan ve gönderilen resimlerdeki müstehcen içeriği tarayarak çocukları uygunsuz görüntülerden korumayı amaçlıyor. Sistem çıplak bir görüntü algıladığında resim bulanıklaştırılacak ve çocuk içeriğe bakmadan önce uyarılacak. Çocuklar çıplak resim göndermeye çalışırsa da aynı mekanizma devreye girecek.

UYGULAMA GİZLİLİK RAPORU

iOS 15.2 ile kamera arayüzüne "makro modunu" açıp kapatmayı mümkün kılacak bir tuş da ekleniyor. Ayrıca Uygulama Gizlilik Raporu ile uygulamaların son yedi gün içinde konumunuza, fotoğraflarınıza, kameranıza, mikrofonunuza ve kişilerinize ne sıklıkta eriştiğini görebileceksiniz.

E-postamı gizle özelliği ise rastgele e-posta adresleri oluşturabilmenizi sağlıyor. Böylece gerçek mail adresinizi paylaşmak zorunda kalmadan mail gönderip alabiliyorsunuz. Yeni sürümde ayrıca vefat durumunda hesabınıza erişebilmesini istediğiniz kişileri dijital varisler olarak atayabilmenizi sağlayan Dijital Miras özelliği de var.

 

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!