iPhone kullanıcıları iOS 15.2 ile yeni özelliklere kavuştu

Apple, iPhone ve iPad kullanıcıları için yeni iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 güncellemelerini yayınladı. Bu güncellemeyle yazılımsal hatalar giderilirken dijital miras, uygulama gizlilik raporu gibi özellikler geldi.

iPhone kullanıcıları iOS 15.2 ile yeni özelliklere kavuştu
iPhone kullanıcıları iOS 15.2 ile yeni özelliklere kavuştu
GİRİŞ 14.12.2021 12:31 GÜNCELLEME 14.12.2021 12:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple bugün iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 sürümlerini yayınladı. Eylül ayında kullanıma sunulan iOS 15 ve iPadOS 15’in ikinci büyük güncellemesi olan yeni sürümlerle birlikte destekleyen iPhone ve iPad modellerine Dijital Miras, Uygulama Gizlilik Raporu, Mesajlar için İletişim Güvenliği başta olmak üzere güvenlik ve gizlilik odaklı özellikler geldi. Ayrıca Apple, çeşitli hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler de yaptı.

Ayarlar’daki Uygulama Gizlilik Raporu, uygulamaların son yedi gün içinde konumunuza, fotoğraflarınıza, kameranıza, mikrofonunuza, kişilerinize ve daha fazlasına hangi sıklıkta eriştiğini ve uygulamalara ait ağ etkinliklerini görmenizi sağlar.

Dijital Miras, kişileri, vefat etmeniz durumunda iCloud hesabınıza ve kişisel bilgilerinize erişebilmeleri için Vâris olarak atamanıza olanak tanır.

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max üzerinde makro fotoğraf ve video çekmek üzere Ultra Geniş lense geçmek için makro fotoğraf denetimi Ayarlar’da etkinleştirilebilir.

TV UYGULAMASI

Mağaza sekmesi, tek bir yerden filmleri satın almanızı, kiralamanızı veya onlara göz atmanızı sağlar.

MESAJLAR

İletişim güvenliği ayarı ile ebeveynler, çocukları çıplaklık içeren bir fotoğraf aldığında veya gönderdiğinde uyarı almayı seçebilirler. Ayrıca güvenlik uyarıları, çıplaklık içeren fotoğraflar aldıklarında çocuklar için yararlı kaynaklar içerir.

SİRİ VE ARAMA

Çocukların ve ebeveynlerin çevrimiçi ortamda güvende kalmasına ve güvenli olmayan durumlarla ilgili yardım almasına yardımcı olmak için Siri, Spotlight ve Safari Arama’da genişletilmiş rehberlik.

CARPLAY

Apple Harita’da desteklenen şehirler için dönüş şeritleri, orta çizgiler, bisiklet şeritleri ve yaya geçitleri gibi yol ayrıntılarını içeren gelişmiş şehir haritaları.

İYİLEŞTİRMELER

iCloud+ aboneleri için Mail uygulamasında kullanılabilen E-Postamı Gizle ile benzersiz, rasgele e-posta adresleri yaratılabiliyor.

Bul, iPhone’u güç koruma modundayken 5 saat sonrasına kadar bulabilir.

Borsa, hisse senedi ekranı için para birimini görüntülemenize ve grafikleri görüntülerken sene başından bugüne kadarki performansı görmenize olanak tanır.

Anımsatıcılar ve Notlar artık etiketleri silmenize veya adlarını değiştirmenize izin verir.

HATA DÜZELTMELERİ

VoiceOver çalışırken ve iPhone kilitliyken Siri’nin yanıt vermemesi.

ProRAW fotoğrafların üçüncü parti fotoğraf düzenleme uygulamalarında görüntülenirken aşırı ışıklı görünmesi.

Garaj kapısı içeren HomeKit ortamlarının iPhone’unuz kilitliyken CarPlay’den çalıştırılamaması.

CarPlay’in bazı uygulamalar için Şu An Çalınan bilgilerini güncelleyememesi.

Video yayını uygulamalarının iPhone 13 modellerinde içerik yükleyememesi.

Takvim etkinliklerinin Microsoft Exchange kullanıcıları için yanlış günde görünmesi.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR 1
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi butun modellere gunceleme ver sorun kalmaz bir de cevre orman su bu derler cok cep daha calsiri cok ulke de satilir hepsine gunceleme ver insanlar durmadan cep almasin maden doga cevre ise amma nerde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler