iQOO bir ilke imza atacak: Çift işlemcili telefon yolda

Çin merkezli akılı telefon üreticisi iQOO’nun yakında tanıtacağı Neo 5S modeliyle ilgili yeni bilgiler paylaşıldı.

iQOO bir ilke imza atacak: Çift işlemcili telefon yolda
iQOO bir ilke imza atacak: Çift işlemcili telefon yolda
GİRİŞ 14.12.2021 15:20 GÜNCELLEME 14.12.2021 15:20

Akıllı telefon üreticileri rekabet etmek için her yeni modelde farklı özellikleri öne çıkarıyor. Kamera, işlemci, ekran ve depolama alanı sürekli olarak her yeni modelde yeni teknolojilere sahne oluyor. Bu durum direkt kullanıcıların faydasına oluyor.

Çinli şirketlerin de katılımıyla söz konusu rekabetin adeta yavan yaptığını söyleyebiliriz. 2019 yılında Vivo’nun yan kuruluşu olarak faaliyetlerine başlayan, ancak günümüz itibariyle bağımsız olarak çalışmalarını sürdüren iQOO da bu şirketlerden biri. Üretici, kısa süre önce yeni modelinde kullanmaya hazırlandığı çift yonga teknolojisini duyurdu.

İKİ YONGA BİRLEŞTİRİLDİ

Bilindiği üzere oyun odaklı akıllı telefonlar her geçen gün popülerliğini artırıyor. iQOO da önümüzdeki günlerde kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlandığı Neo 5S ile bu alana giriş yapmak istiyor. Hatta cihazın lansman tarihine ek olarak teknik özelliklerinin önemli kısımları şimdiden açıklandı.

Tabii asıl dikkat çeken nokta işlemci detayları. iQOO, Çinli mikroblog sitesi Weibo üzerinden yaptığı paylaşımda akıllı telefonun özel ve bağımsız bir ekran yongası ile eşleştirilmiş Qualcomm Snapdragon 888 işlemcisinden güç alacağını duyurdu.

Çift Yonga adı verilen bu teknoloji ile Neo 5S modelinde daha canlı renkler ve FPS tarafında gelişmiş oyun performansı sunan MEMC desteği mevcut olacak.

Bunun yanı sıra mobil cihazlarda oyun oynarken en sık karşılaşılan sorunlardan birine de el atılmış. Bu noktada cihaz, sıcaklıkları kontrol altında tutabilmek için gelişmiş bir ısı dağıtma teknolojisine sahip olacak. Böylelikle oyunlarda ısınma tamamen ortadan kaldırılmasa da, minimuma indirilecek.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı