Samsung’un kaydırılabilir ekran patenti dikkatleri çekti

Samsung’un geçtiğimiz aylarda yaptığı patent başvurusuyla ortaya çıkan kaydırılabilir ekran patenti sektörde yeni tasarımlar hakkında fikirler oluşturdu.

Samsung’un kaydırılabilir ekran patenti dikkatleri çekti
Samsung’un kaydırılabilir ekran patenti dikkatleri çekti
GİRİŞ 17.12.2021 09:55 GÜNCELLEME 17.12.2021 09:55

Katlanabilir telefon piyasasında oldukça iyi bir konumda olan Samsung’un kaydırılabilir telefon patenti ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan araştırmaya göre, Samsung ve Huawei katlanabilir telefon piyasasını domine etti. Yüzde 93 pazar payı ile birinci sırada yer alan Samsung’u yüzde 6 ile Huawei takip ediyor. Katlanabilir telefonlar, giderek düşen maliyetler sayesinde günümüzde oldukça popüler hale geldi. Samsung’un ekran altı kamera teknolojisini ilk kez kullandığı Galaxy Z Fold 3, birçok kullanıcının beğenisini kazanmayı başardı.

SAMSUNG’DAN DUAL SLIDE(ÇİFT TARAFLI) EKRAN PATENTİ

Mayıs ayında yapılan başvuruda Samsung’un kaydırılabilir telefon için çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Sürgülü yapısı ile dikkat çeken telefon, yukarı doğru uzanan gövdesi ile E250 modelini andırıyor.

Hem yukarı doğru hem de yana doğru kaydırılabilen cihaz, 21 Mayıs 2021’de Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (WIPO) sunuldu. “Birden çok duruma sahip ekran ve bunları kontrol etme yöntemi içeren elektronik cihaz” başlıklı 152 sayfalık belge, 16 Aralık 2021’de yayınlandı.

Sadece alt kısımda yer alan ince çerçeve, cihazın benzersiz tasarımını ortaya çıkarıyor. Samsung, ekranları kaydırma işlemi için cep telefonunun sol kısmına bir düğme konumlandırdı.

Alınan patente göre, kullanılan teknoloji sayesinde yüzde 25 genişlik, yüzde 30 yükseklik artışı sağlanabiliyor. Cihazın sağ üst köşesinde ise öz çekim kamerası yer alıyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!