Yasal olmayan içerikler nereye şikayet edilir?

İnternetin yaygınlaşmasıyla yasal olmayan içeriklerin paylaşımı da artış gösterdi. Bu içeriklerin yaygınlaşmaması için şikayetler büyük önem arz ediyor.

Yasal olmayan içerikler nereye şikayet edilir?
Yasal olmayan içerikler nereye şikayet edilir?
GİRİŞ 19.12.2021 13:38 GÜNCELLEME 19.12.2021 13:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnternetin kullanım alanı eğlenceden sosyal ilişkilere, bilgi paylaşımından bankacılığa kadar uzanıyor. Ancak kullanımın artması ile yasal olmayan içerikler de çoğalıyor.

Peki yasal olmayan içeriklerden rahatsız olanlar ne yapabilir? Bilgi Teknolojileri Kurumunun internet sayfasında yer alan "yasal içeriklerin ihbarı" kısmından başvuru yapılabiliyor.

Kullanıcılar, internetteki intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu madde kullanımını özendirme gibi birçok içerik hakkında inceleme talep edebiliyor.

1,8 MİLYON İHBAR YAPILDI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun İnternet Bilgi İhbar Merkezi 2007'de faaliyete başladı. Bugüne kadar 9 katalog suç için yaklaşık 1,8 milyon ihbarda bulunuldu. Kullanıcılardan ihbar için kişisel bilgileri talep edilmiyor.

İhbar için belirtilen başlıklardan biri seçildikten sonra bilgi ihbar formu sayfası açılıyor. Bu kısımda yasal olmayan içeriğin bulunduğu internet adresi, karşılaşılan tarih ve içeriğe ilişkin detaylar dolduruluyor.

İHBARLAR BİR GÜN İÇİNDE SONUÇLANIYOR.

İhbarlar önce teknik ve hukuki değerlendirmeden geçiyor. Ardından yasal olmayan içeriğin tespiti halinde siteye erişim engeli talep ediliyor. İnternet sağlayıcıları kararı en geç 4 saat içinde uyguluyor.

YORUMLAR 1
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    kimi kime sikayet edeceksin adamlar her gun yeni isim ile yedek sayfa ile devam ediyor bakin kac sanal kumar var adamlar ayni sayfa gunluk yeni isim var ustelik cok ulke de yasak degil zaten cezalar yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü