Snapdragon 8 Gen 2 çıkış tarihi şimdiden belli oldu

Qualcomm’un amiral gemisi diyebileceğimiz Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisini tanıtmasının üzerinden daha birkaç hafta olmadan Snapdragon 8 Gen 2 için hazırlıklar başladı.

Snapdragon 8 Gen 2 çıkış tarihi şimdiden belli oldu
Snapdragon 8 Gen 2 çıkış tarihi şimdiden belli oldu
GİRİŞ 19.12.2021 17:01 GÜNCELLEME 19.12.2021 17:01

Qualcomm, amiral gemisi olarak adlandırılan üst seviye Android cihazlar için geliştirdiği yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 1‘i henüz üç hafta önce tanıtmıştı. Böylece işlemci isimlendirmelerinde değişikliğe giderek sıralamayı bozan Qualcomm, şimdiden Snapdragon 8 Gen 2 için hazırlanıyor. Özellikle son birkaç yıldır Hawaii’de Aralık aylarında gerçekleştirdiği etkinliklerde üst seviye yongalarını tanıtan Qualcomm, yeni işlemcisinin tanıtımı için o kadar beklememeyi planlıyor.

Qualcomm şirketi, Snapdragon 8 Gen 1 tanıtımı üzerinden çok geçmemesine rağmen çalışmalarına başladı. Kimi iddialara göre çok az da olsa Snapdragon 8 Gen 1+ olarak çıkma ihtimali olan işlemci için şirket 1 yıl beklemeyecek. Snapdragon 8 Gen 2 adıyla çıkması beklenen işlemci, önümüzdeki senenin Mayıs ayında yapılacak lansman ile piyasaya sürülecek.

ÇİP KRİZİ ÜRETİMİ SINIRLANDIRABİLİR

Ancak üretim aşamasında bazı sorunlar olabileceği iddiaları gündeme geliyor. Özellikle küresel çip sıkıntısı tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Dünyanın en büyük bağımsız yarı iletken üreticisi TSMC’nin üreteceği çip sayısının Qualcomm’in isteyeceği miktarı aşacağı bildiriliyor.

Qualcomm şirketi belirli bir düzende çıkardığı işlemcilerin ismini artık Snapdragon 8 Gen serisi şeklinde sıralamaya koymayı hedefliyor. Bu değişikliğin en büyük pay sahiplerinden Qualcomm’un Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Don McGuire, değişikliğin en büyük sebebinin sayıları tüketmiş olmaları olduğunu belirtti.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı