Beyin çipi Neuralink projesinde yeni gelişme!

İnsan beynini bilgisayara bağlayan teknolojiler üzerinde çalışan Neuralink, yakında insanlar üzerinde çalışmaya başlayacak.

GİRİŞ 25.01.2022 11:45 GÜNCELLEME 25.01.2022 11:52
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İnsan beynine yerleştirilecek bir çip sayesinde insanlar ile bilgisayarlar arasında doğrudan bağlantı kurma hedefi ile yola çıkan Elon Musk'ın Neuralink projesi, 2020 yılında hayvanlar üzerinde denenmişti.

İnsanları ve bilgisayarları birbirine bağlamak için ultra yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine arayüzleri geliştirmek isteyen Neuralink, beyin bozukluklarını tedavi etmeye, insan beynini korumaya, geliştirmeye ve sonunda insanları yapay zeka ile birleştirmeye yardımcı olacak.

İNSANLARA UYGULANACAK

Neuralink, yavaş yavaş çipleri insanlar üzerinde denemek için çalışmalara başladı. Şirket, şimdilerde teknolojiyi insanlarda test edecek bir klinik deneme direktörü arıyor.

Musk, Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) şirkete onay vermesi halinde, insan deneylerinin 2022'de başlamasını umduğunu açıklamıştı.

Elon Musk, eğer gelecekte implantları beynin daha derinine indirmeyi başarırlarsa, körlük ve depresyon gibi hastalıkların Neuralink ile tedavi edilebileceğini iddia ediyor.

Neuralink projesi eğer amacına ulaşırsa, özellikle engelli bireylerin hayatını oldukça kolaylaştıracak. Bir örnek vermek gerekirse, engelli bireyler Neuralink sayesinde klavyeye hiç dokunmadan, yalnızca düşünceleri ile yazı yazabilecek.

Elon Musk, bu teknolojinin işitme aralığını normal frekans ve genişliklerin üzerine çıkarabileceğini ve normalde insan tarafından duyulamayan seslerin duyulmasını sağlayacağını iddia etmişti.

Ünlü milyarder ayrıca, söz konusu teknoloji sayesinde beş yıl gibi kısa bir süre içinde insanların konuşmaya ve dil bilmeye ihtiyacı olmayacağını açıklamıştı.

YORUMLAR 24
  • Angel 2 yıl önce Şikayet Et
    Harikaaaa Cocuklugumda icimden gecenler Elon sen benim iç sesimsin Denek olurum
    Cevapla
  • 1313 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara destek olmak insanlığı yok etmektir bunca hastalığı yaydılar şimdi yoksulluk ve kölelik zamanı geliyor
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Eşcinselliği tedavi edecek mi?
    Cevapla
  • Fabrice 2 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyacın var galiba
    Cevapla
  • İylik meleği 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok güzel bir icat hastalıkları tedavi ederse bu büyük başarı olur bide iyi tarafından düşünün
    Cevapla
  • Sare 2 yıl önce Şikayet Et
    Hastalıkları çıkaran kendileri ise ne olacak peki
    Cevapla
  • Emin’e okuyan 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi tarafını düşünelim de işi yapacak olanlar İblis’in uşağı gerçekte neden yaptıklarını da açık açık söylüyorlar saf mı olalım
    Cevapla
  • İbrahm 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanoğlu kendi kuyusunu kazıyor yarın cok gec olacak makinanın vicdanı olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında