İnsanları takip için kullanıyordu! Dev şirket değişikliği duyurdu

Apple, nesnelerin kaybolmaması için kullanıma soktuğu AirTag cihazlarının güvenlik ayarlarını değiştirdi. Yapılan son araştırmalar, bu cihazların insanların takip edilmesi için kullanıldığını meydana çıkarmıştı.

İnsanları takip için kullanıyordu! Dev şirket değişikliği duyurdu
İnsanları takip için kullanıyordu! Dev şirket değişikliği duyurdu
GİRİŞ 28.01.2022 17:12 GÜNCELLEME 28.01.2022 17:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple Pazartesi günü, kullanıcıların kendilerini ve verilerini nasıl güvenli tutabileceklerine ilişkin yeni bir güvenlik rehberi yayımlandı.

Şirketin Kişisel Kullanıcı Güvenlik Rehberi'nde, "teknoloji yüzünden taciz edildiği ya da takip edildiğinden endişe duyan kişilere" destek verilebileceği belirtiliyor.

Kullanıcıların istenmeyen bir AirTag cihazıyla karşılaştıklarında neler yapabilecekleri de rehberde anlatılıyor.

Anahtar ya da cüzdan gibi nesnelere takılan küçük aletler şeklindeki AirTag, Apple'ın 'Beni Bul' ağının kullanılarak bu nesnelerin tespit edilmesi için kullanılıyor.

BBC, geçen hafta yayımladığı haberde birkaç kadının bilgileri dışında AirTag cihazlarla takip edildiğini ortaya koymuştu. Kadınlardan biri, AirTag'i çantasının içinde bulduğunu açıklamıştı.

Dijital haklar kuruluşu Electronic Frontier Foundation'da siber güvenlik direktörü Eva Galperin, "Çalınan nesneleri bulmaya yarayan bir nesne yarattığınızda takip için de mükemmel bir araç yaratmış olursunuz" diyor. Apple ise BBC'ye yaptığı açıklamada müşterilerinin güvenliğini ciddiye aldığını belirtmişti.

YORUMLAR 1
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    sanki digerleri casuz degil cep pc sistemler ortaya cikti mi hemen anlama sistem hatasi herkesi dinliyorlar evde ne konusur isen o dk tv pc cikar mi yazmis olsan ayri konu konusmayi bile dinliyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hz. Meryem sahtekarlığı! İşte öne çıkan detaylar!
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!