Yeni GSM operatörü geliyor! Tarih belli oldu

NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, Türkiye'de dördüncü operatör olarak mart ayı itibarıyla abone almaya başlayacaklarını belirterek, "Biz, katma değerli hizmetlere vereceğimiz yakın destekle fark yaratacağız" dedi.

Yeni GSM operatörü geliyor! Tarih belli oldu
Yeni GSM operatörü geliyor! Tarih belli oldu
GİRİŞ 21.02.2022 11:32 GÜNCELLEME 22.02.2022 20:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Öcal, AA muhabirine, NETGSM firmasının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) 2009'da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet verdiğini belirtti.

Mobil telefon hizmetlerinde ilk defa sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında Turkcell ile sözleşme imzalayarak, kendi GSM çekirdek şebeke alt yapılarını kurduklarını anlatan Öcal, BTK'den 0510 22X XXXX numara bloku aldıklarını ve test olarak hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Öcal, halihazırda sabit telefon hizmetleri (STH) kapsamında 200 bine yaklaşan VoIP/SMS abonesiyle imtiyazlı grup firmalarının arkasından 6'ncı sıraya yükseldiklerini, dolayısıyla mobil hizmetlerde de rekabete hazırlıklı olduklarını kaydetti.

Kullandıkları yazılım ve donanımları TÜBİTAK destekli Ar-Ge projeleriyle geliştirmeye öncelik verdiklerini dile getiren Öcal, elektronik ve yazılım sektöründe iyi bir kadroya, kendilerine ait veri merkezine, tecrübe ve altyapıya sahip olduklarını bildirdi.

"BTK'YA GEREKLİ BAŞVURULARI YAPTIK"

GSM frekanslarının uluslararası Telekomünikasyon Birliğince tahsis edildiğini ve frekansların sınırlı olduğunu ifade eden Öcal, "Bu sebepten dolayı da sınırsız sayıda mobil operatör kurulması mümkün değildir." dedi.

Mobilite ihtiyacının, baz istasyonunu mobil operatörlerle ortak kullanan ancak diğer alt yapının tamamı kendisine ait olan operatörlerin kurulmasını zaruri hale getirdiğini vurgulayan Öcal, "NETGSM veya mvno, kıt kamu kaynağı olan GSM için tahsis edilen frekansları yayan baz istasyonlarını, kirasını vererek diğer mobil operatörlerle ortak kullanan mobil operatördür ve işletmesel anlamda onlardan farkı yoktur. Mart ayı itibarıyla da GSM abonesi almaya başlayacağız." diye konuştu.

HAYATİ KOLAYLAŞTIRAN ÜRÜNLER

Öcal, BTK'ye gerekli başvuruları yaptıklarını, abonelikleri elektronik ortamda alacaklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Diğer operatörlere göre biz, yapacağımız katma değerli kampanyalarla fark yaratacağız. Hayatımızı kolaylaştıran, konforunu artıran tüm sektörlerde Makinalar Arası İletişim (M2M) ve nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulamalar, kontrol sistemleri gibi teknolojik yazılım ve donanımsal ürünler olarak tanımlanan katma değerli hizmetler, yapay zekayla kısa süre içinde yaşantı şeklimizde, eğitimden iş hayatımıza köklü değişikliklere sebep olacak. Dolayısıyla bu ürünlerin uygulamasında kullanılacak iletişim alt yapılarına hızlı/esnek cevap vereceğiz."

Özellikle teknolojinin hayatı kolaylaştırması konusunda aboneleri rahatlatacaklarını bildiren Öcal, "Uygulamalarımızı da yakın zamanda duyuracağız. Özellikle M2M ve IoT kullanımı konusunda abonelerimizi geleceğe hazırlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu abi ne demiş anlayan beri gelsin
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam Türkcell altyapısını kullanacağız diyor sen diğer operatörlerin sinyal gücü ile rekabetten bahsediyorsun
    Cevapla
  • avcı 2 yıl önce Şikayet Et
    türkcelin fasonu mu... lazım değil aslından yediğimiz kazıklar daha unutlmadı...
    Cevapla
  • Aman! 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş işler,Turkcell altyapısı ile abone alıyorsanız zaten Turkcell'e taşeronluk yapıyorsunuz demektir.Yeni bir altyapı tesis edebiliyor musunuz? Altyapı yatırımınız ne kadar, istihdama katkınız ne kadar?Bu ülkeye ne katacaksınız? Turkcell faturasına 3-5 ekle aboneye gönder...
    Cevapla
  • İsm@il 2 yıl önce Şikayet Et
    Hacı abi siz turkcell alt yapısını kullanıyor ve aynı antenden cıkıs yapacaksanız hıc o işe gırmeyın istanbulda mekan içine gırıldımı şeneke arıyoz tahaf edıyoz 2g yok 3g bır tık internet sebekesı 4.5 var yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!