Rusya'dan akıl dışı açıklama! ABD ve Avrupa'ya 500 tonluk ISS tehdidi

Ukrayna’ya asker gönderen Rusya, AB ve ABD'nin yaptırımlarını durdurmak için akla ziyan bir tehditte bulundu.

GİRİŞ 26.02.2022 19:02 GÜNCELLEME 26.02.2022 19:02
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının üçüncü gününde çatışmalar sürerken, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Rusya'ya yönelik yaptırımlarına her geçen saat yenisini daha ekliyor.

Rusya'dan ise bu yaptırım kararlarına karşı ilginç bir açıklama geldi. Rus uzay ajansı Roscosmos'un genel müdürü Dmitry Rogozin, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) Rusya'ya uygulanan yaptırımlar sonucunda yörüngeden çıkıp Amerika Birleşik Devletleri veya Avrupa'ya düşebileceğini söyledi.

"AVRUPA YA DA ABD’YE DÜŞMEME GARANTİSİ YOK"

ABD Başkanı Joe Biden’ın “uzay programları da dahil olmak üzere Rusya'nın havacılık endüstrisini zarara uğratacak" yeni yaptırımları duyurmasının ardından yapılan açıklamada, Rogozin, "Bizimle işbirliğini engellerseniz, Uluslararası Uzay İstasyonunu (ISS) kontrolsüz bir şekilde yörüngeden çıkıp Amerika Birleşik Devletleri'ne veya Avrupa'ya düşmeyeceğinin garantisi yok" diye konuştu.

Twitter hesabından yayımladığı mesajda Dmitry Rogozin, istasyonun yörüngesinin ve uzaydaki konumunun Rus yapımı motorlar tarafından kontrol edildiğini vurguladı.

"BOŞ BİR TEHDİT"

İleri Hava ve Havacılık Okulu'nda Strateji ve Güvenlik Çalışmaları Profesörü Dr. Wendy Whitman Cobb ise Rusya uzay ajansı genel müdürünün açıklamaları ile ilgili, "Korkutucu gibi gözükse de, bu hem siyasi sonuçları hem de Rus kozmonotlarını ISS'den güvenli bir şekilde çıkarmanın pratik zorluğu nedeniyle muhtemelen boş bir tehdittir" diye konuştu.

YORUMLAR 58
  • Tual 2 yıl önce Şikayet Et
    Halkın gücü karşında putin biter Rusyada halk ayaga kalkmalı deli putini tahtından indirmeli
    Cevapla
  • ahmet turan 2 yıl önce Şikayet Et
    hı hı aynen indirirsiniz yaşasın PUTİN
    Cevapla
  • Ali Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaş bizim savaşımız değil, Türkiyeyi resime çekmeye çalışan fitnecilere dikkat edin
    Cevapla
  • Ali Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı ile Rusyanın birbirine girmesi bizim savaşımız değildir. Biz dikkatli şekilde denge politikasına devam. Hele hele Türk Tb2'ler rusları vurdu benzeri haberler fitne amaçlıdır. Biz kenarda kalarak büyümeye devam edeceğiz.
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu avrupa basınının algı haberlerine bu insanlar nasıl inanıyor anlamıyorum...ya ruslar kilit noktaları ele geçirmiş...başkentİ kuşatmış...iş bitmiş sayılır...avrupa şöyle yardım böyle yardım hepsi yalan....artık uyanın yahu kral çıplak...ruslar bu işi bitirmiş...
    Cevapla
  • Yerlimilli vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarih tekerrürden ibaret... Derler yaa.. putin zelensky kiev meydanında bir haftaya kalmaz sallandırır.. Moskof kafir ne demek bakın.. Olan Ukrayna masum halkına oluyur. Diyecem ama onlarda İngiliz Fransız abd algı yönetinime kapılıp batıya kukla olarak anılacak zelnskyi seçmeyeceklerdi.. Uyanık olmak lazım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu