Google'dan Android telefon kullanıcılarına acil uyarı: Facestealer uygulamasını hemen silin

Google Play Store üzerinde yüz binlerce indirmesi bulunan uygulama için teknoloji devi Google'dan uyarı geldi. Android kullanıcılarına yönelik bir açıklama yapan Google, söz konusu uygulamada 'Facestealer' adlı bir truva atına rastladıklarını duyurdu.

Google'dan Android telefon kullanıcılarına acil uyarı: Facestealer uygulamasını hemen silin
Google'dan Android telefon kullanıcılarına acil uyarı: Facestealer uygulamasını hemen silin
GİRİŞ 29.03.2022 17:29 GÜNCELLEME 29.03.2022 17:30
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Milyonlarca uygulamaya ev sahipliği yapan Google Play Store ve App Store gibi mağazalarda, zaman zaman tehlikeli içerikler yer alabiliyor. Son olarak bu tehlikeli uygulamalardan biri Android cephesinde ortaya çıktı.

Google Play Store'da yer alan popüler bir fotoğraf düzenleme uygulamasının kullanıcılara ait şifreleri çaldığı ortaya çıktı. Özellikle sosyal medya paylaşımlarına odaklanan uygulama, elde ettiği kişisel bilgileri bir Rus sunucusuna aktarıyor.

ANDROID KULLANICILARINA ÇAĞRI

Google, geçen günlerde Craftsart Cartoon Photo Tools isimli bir uygulamayı mağazasından kaldırdı. Yüz binlerce kez indirilen fotoğraf düzenleme uygulamasının aniden kaldırılması pek çok kişiyi şaşırtırken, gerekçesi ise güvenlik endişeleri yarattı.

TRUVA ATINA RASTLANDI

Uygulamanın arka plan trafiğinden şüphelendiklerini açıklayan Google Play Store, detaylı incelemenin ardından Facestealer adlı bir truva atına rastladıklarını duyurdu. Söz konusu yazılım sayesinde korsanlar, kullanıcılara ait kart bilgileri, özel konuşmalar ve sosyal medya hesap şifrelerine erişim sağlıyor.

Her ne kadar uygulama Google Play Store‘da kaldırılmış olsa da yüz binlerce telefonda yüklü. Bu nedenle şirket, yaptığı çağrı ile kullanıcılardan uygulamayı acilen kaldırmalarını istiyor. Ayrıca tüm şifrelerin değiştirilerek iki kademeli kimlik doğrulamanın açılması gerekiyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE
YORUMLAR 15
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Android hep problemli virüs girer o uygulamayi sil yok söyle yok böyle en iyisi iPhone eski de olsa asla vaz gecmemek iPhone virüs giremez
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Hacivat uzaymi yasiyorsun zaten kendisi virus galiba hic haber bakmiyorsun firma kendisi virus girer icin de virus var cok liderleri bu marka ile dinledik diyor insan biraz haber okur gundemi takip eder virus giremez degil icin de virusler dans eden marka haberin yok galiba
    Cevapla
  • Ahaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Aha peki telefonların kendi yazılımları ne oluyor özellikle iPhone telefonları Truva Atın babası mı oluyor
    Cevapla
  • kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer google android, sistem uygulamalarının wifi bağlantısını kesmeme izin vermiyorsa truva atının önde gidenidir.
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Zararlı yazılımları servis eden googlePlay de sorumludur.
    Cevapla
  • Türkoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen gün , İslami bir app, sildi nedeni bilginizi çalıyor diye, bu uygulama, namaz vakitlerini gösteren bir app, para ile almıştım Türk yapımı app.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan vermek mahkemeye ozaman
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    asıl truva kendisi kiminle oturup muhabbet etsem konuşmamızda ki ürünlerin reklamları akşama karşıma çıkıyor birde en sevdiğim ezan programını kaldırdı telefona erişim yapıyormuş ses kayıt programımı iptal etti sistemini kullanıyormuş işi gücü sahtekarlık kesin o programları yapanlardan daha fazla para alamadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı