Elon Musk 'lityum' mesajı verdi! Adımı Türkiye'de atabilir

Elon Musk, Tesla'nın lityum işine girmek zorunda kalabileceğini duyurdu. Musk, bu atılımı Türkiye'de yapabilir.

GİRİŞ 10.04.2022 06:52 GÜNCELLEME 10.04.2022 09:35
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Elon Musk, Tesla'nın lityum işine girmek zorunda kalabileceğini çünkü maliyetlerin çok yüksek olduğunu söyledi.

Elon Musk sosyal medya platformu twitter üzerinden pil üretiminin önemli bileşeni metalin fiyatının çok yükselmesinden dolayı, Tesla'nın lityum madenciliği ve rafineri işine doğrudan ve geniş ölçekte girebileceğini söyledi.

Musk, "Lityumun fiyatı çılgın seviyelere ulaştı. Elementin kendisinde bir eksiklik yok, ancak çıkarma/iyileştirme hızı yavaş” dedi.

Tesla ve SpaceX teknoloji patronu ayrıca, son yirmi yılda ton başına ortalama lityum fiyatını gösteren ve 2021'den bu yana fiyatlarda büyük bir artış olduğunu gösteren tweetin altına “Benchmark Mineral Intelligence'a göre, metalin maliyeti geçen yıla göre yüzde 480 daha arttı” dedi.

ELON MUSK, ATILIMI TÜRKİYE'DE YAPABİLİR

Elon Musk'ın açıklamaları sonrası akıllara araştırmacı yazar Haluk Özdil'in sözleri geldi.

Haluk Özdil, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, "Türkiye'de ilk olacak anlaşma yapacağız' diyor ve bunu laf olsun diye söylemiyor. Belli ki Musk, Türkiye’nin bor madenine ilgi duyuyor. Bor madenine sevgi duysun. Türkiye bu işte kar ediyorsa kabul. Zaten Musk’ın araçları lityum pillerine muhtaç. Dünyada ilk kez bor madeninden lityum elde edildi. Bu da Kayseri’de yapıldı. Devletin bunun reklamını yapması lazım. Bu büyük bir olaydır. Lityum pilleri büyük ihtimalle Türkiye’de üretilecek ve büyük gelir elde etmemize imkan sağlayacak. Elon Musk’ın burada bir üretim tesisi üreteceğini düşünüyorum. Türkiye’de yürüdüğümüz her yerin altında bor madeni var. Dünyanın yüzde 90’ı burada. Bu zenginliğin içinde bu kadar zorluk çekmemiz gerçekten saçmalık. Elon Musk, birçok ABD’li ismi karşısına alıp Türk uydusunu uzaya gönderdi. Bunu karşılıklı ilişkiler için yaptı. Elon Musk, Haziran'a doğru Türkiye hamlesini yapabilir" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 45
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Hobi olarak spor kulübü satın alabilirler . Basketbol veya Futbol , hangisi cazip gelirse .
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Birçok Gigafactory'ler inşaa etsin , Uzay teknolojisi ve Nükleer enerji konusunda işbirliği yapılabilir . Böylesi innovatif teknolojiler üzerine yatırımlar yapan ABD , İngiliz ve Alman ... iş adamlarının ülkemize gelmesi , yerli işadamlarımızı da ortaklık ve rekabet konusunda teşvik edecektir .
    Cevapla
  • Ve son 2 yıl önce Şikayet Et
    Desenize yine yeni yeniden darbe ufukya gözüktü hem de pırıl pırıl.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    elon abi profiline bir TRY yazsana
    Cevapla
  • Yayinla 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanin girdigi isten hayir gelmez diyen var ama interneti kullaniyor bunu derken (amerikan ordusunun gelistirdigi bir icaat) bunu büyük ihtimal bilgisayarindan yaziyor ve isletim sistemi kesin Windows ve tüm bilgisini google babadan biliyor...bizim millete hayranim...Allahima sükür ki bizim basimizda üstdüzey bir devlet akli var...en azindan bu milletin menfaati icin elinden geleni yapiyor...amerikali diye seytan diyip taslamiyor...vay bu milletin haline
    Cevapla
  • Baban 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay senin haline herkes kullanıyor ve aynı zamanda dedikleri de doğru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...