iPhone’lar için kritik güncelleme!

Apple, iPhone 6s ve üstü iPhone modelleri için iOS 15.5 güncellemesini kullanıma sundu. Güncelleme, iyileştirme ve hata düzeltmelerinin yanı sıra toplam 27 farklı kategoride kritik açıkları da kapatan güvenlik güncellemelerini kapsıyor.

iPhone’lar için kritik güncelleme!
iPhone’lar için kritik güncelleme!
GİRİŞ 17.05.2022 11:33 GÜNCELLEME 17.05.2022 16:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Apple, iPhone modelleri için yeni yazılım güncellemesi iOS 15.5 yayınlandı. iPhone 6s ve üstü iPhone modelleri için yayınlanan güncelleme, 27 farklı başlıkta güvenlik açığını kapatmasının yanısıra Podcast ve kişiler işle ilgili iyileştirmeleri ve hata düzeltmelerini kapsıyor.

Kötü amaçlı uygulamaların imza doğrulamasını atlayabildiği, kötü amaçlı web sitelerinin kullanıcıların Safari özel tarama modunda izleyebildiği açıklar da dahil olmak üzere Wi-Fi kullanımında kötü amaçlı uygulamaların kısıtlı belleği ifşa edebildiği, uygulama ayrıcalıklarını yükseltebildiği, uzaktaki bir saldırganın hizmet reddine neden olabildiği ve de yine kötü amaçlı uygulamaların, sistem ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütebildiği gibi güvenlik açıkları da iOS 15.5 güncellemesi ile gideriliyor.

PODCAST'LER İÇİN YENİ AYAR

Yaklaşık boyutu 600 MB’nin üzerinde olan iOS 15.5 yazılım güncellemesi, iPhone 6s ve üstü olan tüm iPhone modellerini ilgilendiriyor.

iOS 15.5’in içerdiği iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri ise şöyle:

- Apple Podcasts, iPhone’unuzda saklanan bölüm sayısını sınırlayan ve eskileri otomatik olarak silen yeni bir ayar içerir.

- Kişilerin varması veya ayrılması ile başlatılan ev otomasyonlarının çalışmamasına neden olan bir sorunu düzeltir.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • engin kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiye Iphonenin türkiyede satışını yasaklamalıdır
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Güncelleme= yeni masraflara zorlama+ yeni istihbarat eklentileri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti