Google Meet nihayet güncellendi! Kayıt ve YouTube'da canlı yayın yapmak artık mümkün

Google Meet, alternatifi Zoom'a kıyasla süre sınırı olmadan kullanabildiği için milyonlarca kişi tarafından tercih ediliyordu. Ancak birçok özellikten de mahrumdu. Google, kullanıcıların isteklerini dikkate alarak Meet'i güncelledi.

Google Meet nihayet güncellendi! Kayıt ve YouTube'da canlı yayın yapmak artık mümkün
Google Meet nihayet güncellendi! Kayıt ve YouTube'da canlı yayın yapmak artık mümkün
GİRİŞ 08.06.2022 17:24 GÜNCELLEME 08.06.2022 17:27

Google Meet, Gmail hesabına sahip kişiler tarafından Zoom'un aksine herhangi bir süre sınırı olmadan kullanılabiliyor. Bu nedenle Meet uygulaması dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip. Ancak en büyük rakibi Zoom ile kıyaslandığında dezavantajları YouTube canlı yayınını desteklemesi ve kayıt desteğinin olmamasıydı. 

Google Meet'te YouTube'da Canlı Yayın Yapma Özelliği

Google, blog sitesinde yaptığı duyuru ile Meet uygulamasında artık doğrudan YouTube üzerinden canlı yayın yapmanın mümkün olduğunu belirtti. Bu sayede toplantı sahipleri YouTube üzerinden üçüncü parti programlar olmadan canlı yayın yapabilirken aynı zamanda toplantıları kayıt altına alabilecek. Ayrıca Google Meet artık soru-cevap özelliğini de destekliyor.

Bu özelliklerin en çok eğitimciler tarafından kullanılacağı tahmin ediliyor. Google'de bu özelliğin ilk olarak Education Plus veya Teaching & Learning Upgrade paketlerine abone olan okullar ve üniversiteler için kullanıma açıldığını duyurdu. Google'nin bu özellikleri ilerleyen zamanlarda tüm Gmail kullanıcılarının kullanıma sunması bekleniyor. Ancak Google tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana