Sosyal ticaret büyüyor! Twitter yeni alışveriş özelliği Product Drops'ı duyurdu

Sosyal medya üzerinden ticaret her geçen gün artıyor. Platformlar da kendilerini buna göre güncelliyor. Son olarak Twitter'da B2C ticaretin mümkün olduğu Product Drops özelliğini aktif ettiğini duyurdu.

Sosyal ticaret büyüyor! Twitter yeni alışveriş özelliği Product Drops'ı duyurdu
Sosyal ticaret büyüyor! Twitter yeni alışveriş özelliği Product Drops'ı duyurdu
GİRİŞ 09.06.2022 13:30 GÜNCELLEME 09.06.2022 13:34

Sosyal ticaret, sosyal medya ağları olan Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlar üzerinden gerçekleştirilen her türlü alışveriş işlemlerine verilen genel bir isimdir. E-ticaretin her geçen gün popülerliği artan bir kolu olan sosyal ticaret, günümüzde binlerce işletme ve milyonlarca müşteri tarafından tercih edilmektedir. Bu bağlamda birçok sosyal medya sitesi kullanıcıların alışverişlerini kolaylaştırmak için birçok özellik tanıtıyor.

Twitter, yeni alışveriş özelliği Product Drops'u ABD'de kullanıma açtığını duyurdu. Product Drops ile listelenen ürünlerin detaylı bilgisi Twitter üzerinden görüntülenebilecek. Ayrıca kullanıcılar takip ettiği ürünlerin indirimlerinden kolayca haberdar olabilecek.

Sistem ile fiyat hareketleri grafiklerle kullanıcılara sunulacak. Eğer fiyat yükselmişse  Tweet'in altında bir "Bana Hatırlat" düğmesi ile kullanıcılar tek dokunuşla fiyat düşüşünün hatırlatılmasını talep edilebilecek.

Markaların lansman günlerinde ise bildirimler sekmesinde, düşüşten 15 dakika önce ve düşüş anında bir uygulama içi bildirim alınabilecek Bildirime tıklandığında ise ürünü satıcının web sitesinde satın almak için bir "Web sitesinde alışveriş yapın" düğmesi görülecek.

Bu özellik şu anda İngilizce Twitter kullanıcıları için ABD'de hizmete sunuldu. Twitter'ın bu özelliği sunması rakiplerine kıyasla geç olduğu düşünüldüğünde yakında tüm dünyada aktif olacağını söylemek zor olmayacaktır.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu