Xiaomi'nin uygun fiyatlı laptopu 'Book S' Avrupa Birliği'nden onay aldı

Xiaomi'nin yakında piyasaya sürülecek Book S isimli laptop modeli, Avrupa Birliği'nde satış için gereken tüm sertifikaları almayı başardı. Yakında ülkemizde de satışa sunulması muhtemel.

Xiaomi'nin uygun fiyatlı laptopu 'Book S' Avrupa Birliği'nden onay aldı
Xiaomi'nin uygun fiyatlı laptopu 'Book S' Avrupa Birliği'nden onay aldı
GİRİŞ 10.06.2022 17:42 GÜNCELLEME 10.06.2022 17:42

Türkiye'de de faaliyet gösteren Xiaomi'nin telefondan akıllı saate, televizyondan bilgisayar monitörüne, robot süpürgeden güvenlik kameralarına kadar birçok ürünü satılıyor. Ancak Xiaomi laptop da üretmesine rağmen Avrupa ve Türkiye'de hiçbir model laptopu yer almıyordu.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Xiaomi laptop alanında Avrupa pazarına girebilmek için Avrupa Birliği'nin ilgili yerlerine sertifika başvurusunda bulunmuştu. Xiaomi'nin bu başvurusu Avrupa Birliği tarafından olumlu karşılandı ve satış için tüm gerekli sertifikasyonlara sahip oldu.

Avrupa Birliği, Uygunluk Belgesi (Certificate Of Conformity) 'nde yer alan kriterleri sağlayan Xiaomi Book S, ARM tabanlı olmasından dolayı düşük bir fiyatla piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Xiaomi Book S 12.4 inç ekran boyutuyla piyasaya sürülecek. Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 işlemcisinden güç alacak laptop, 8 GB RAM ile piyasaya sürülecek. İşletim sistemi ise Windows 11 Home olacak.

Xiaomi, ARM platformunu kullanmayı tercih ettiği için Book S soğutma sistemine gerek duymuyor. Ekranın 12.4 inç olduğu da düşünüldüğünde piyasaya sürülecek olan laptopun çok ince ve hafif bir laptop olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak işlemci modeli istenilen performansı kullanıcılara vermeyebilir. Snapdragon 8cx Gen 2,  Snapdragon 888'den daha yeni bir işlemci olmasına rağmen testlerde 888'nin gerisinde kaldı. Bu nedenle Xiaomi Book S, daha çok yazı yazmak, film izlemek veya internette gezinmek gibi temel gereksinimleri karşılamaya yönelik bir bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!