Resmen duyuruldu! Telegram Premium ile üyelerden ücret alınacak

Telegram'ın uzun süredir ücretli bir abonelik seçeneği üzerinde çalıştığı biliniyordu. Konuyla Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'dan resmi bir açıklama geldi. Durov, yeni abonelik ile ilgili tüm merak edilenleri cevapladı.

Resmen duyuruldu! Telegram Premium ile üyelerden ücret alınacak
Resmen duyuruldu! Telegram Premium ile üyelerden ücret alınacak
GİRİŞ 12.06.2022 09:21 GÜNCELLEME 12.06.2022 10:20

Telegram yakında ek özellikler içeren yeni bir aboneliği ücretli olarak kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Telegram'ın kurucusu ve yöneticisi Pavel Durov, Telegram kanalı üzerinden yaptığı paylaşımla Telegram Premium'un temmuz ayının ilk haftalarında tüm kullanıcılara açılacağını duyurdu. Durov, yeni aboneliğin kullanıcılara "ek özellikler, hız ve ek kaynaklar" sağlayacağını söyledi.

Telegram Premium isteğe bağlı bir abonelik olacak ve kimse zorunlu tutulmayacak. Telegram Premium ile kullanıcılar tek seferde daha büyük dosya gönderebilecek. Durov, şu anda Telegramda zaten tüm kullanıcılar için çılgın sınırlar sunulduğunu belirtiyor ve tek seferde gönderebilecek dosya boyutunun tüm kullanıcılar için artırılmasının yönetilemez sonuçlarının olacağını vurguluyor. Bu nedenle ücretli abonelik en iyi seçenek olarak görülüyor. 

Ayrıca premium hesap ile kullanıcılar daha fazla yönetilebilir bir Telegram'a sahip olacak. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl herkese açık kanallarda reklam gösterimine başlanmıştı. Kanallarda gösterilen bu reklamlar engellenemiyor. Ancak Premium abonelik ile kullanıcılar bu reklamları kapatma hakkına sahip olacak. Telegram'ın kurucusu "Telegram'ın öncelikle reklam verenler tarafından değil, kullanıcıları tarafından finanse edilmesi gerektiğine inanıyorum" diyerek bu reklamların kullanıcıları rahatız edecek bir seviye asla gelmeyeceğini savunuyor.

Telegram'ın mevcut özelliklerinin her zaman ücretsiz kalacağının altının çizildiği açıklamada, ücretli özelliklerin uygulamadaki ücretsiz kullanıcıların deneyimini etkilemeyeceği belirtildi. Abone olmayanlar, Premium kullanıcılar tarafından yüklenen daha büyük dosyalara erişebilecek. Ayrıca Premium kullanıcılarının sahip olduğu çıkartmaları ve tepkileri görüntüleyebilecek ve bunlarla etkileşime girebilecek.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!