Xiaomi'nin yeni çalar saati gün ışığını taklit ediyor

Xiaomi ekosistemi içerisinde yer alan MIJIA markası yeni bir çalar saat piyasaya sürdü. Yeni çalar saatin dikkat çeken en büyük özelliği ise saate göre gün ışığını taklit edebilmesi.

Xiaomi'nin yeni çalar saati gün ışığını taklit ediyor
Xiaomi'nin yeni çalar saati gün ışığını taklit ediyor
GİRİŞ 13.06.2022 15:28 GÜNCELLEME 13.06.2022 15:39

Xiaomi'nin yeni çalar saati güneş benzeri bir deneyim sunmak amacıyla tam spektrumlu lamba boncukları kullanan yeni bir uyandırma ışığı sistemi ile geliyor. 198 özel LED ışığı barındıran bu çalar saat, Senkronizasyon özelliği sayesinde gün boyunca gün doğumu ve gün batımı döngüsünü simüle edebiliyor.

Gün batımı sırasında, ürün, kusursuz bir uyku deneyimi için lambadaki ışıkları kademeli olarak kapatıyor ve gün batımını doğal bir şekilde taklit ediyor. Gün doğumu sırasında ise MIJIA Akıllı Alarm Lambası, ışıkları kademeli olarak alarm saatinden yarım saat önce açarak gün doğumunu taklit ediyor. Bu sayede yüksek sesli bir alarm sesiyle uyanmak yerine, vücut doğal olarak uyanmaya teşvik ediliyor.

Yeni MIJIA ürünü, yalnızca gelişmiş bir güneş tarzı çalar saat işlevi görmenin yanı sıra, yoga egzersizlerine yardımcı olmak amacıyla da üretilmiş. Kullanıcılar, nefes-meditasyon modunda ışık ritimleriyle senkronize olarak düzenli derin nefesler alabiliyor. Çalar saatin ağırlığı yalnızca 1,1 kilogram. Bu sayede uykusu ağır olan kullanıcılar saati kolayca yakınlarına konumlandırıyor. Saat şu anda Çin'de 89 dolara satılıyor. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi