Disney+ Türkiye'de açıldı

Disney+ (Disney Plus), ülkemizde henüz aktif olmadan yerli yapımlarla ve geniş çaplı tanıtımlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Disney+ bugün Türkiye'deki kullanıcıların erişimine açıldı.

Disney+ Türkiye'de açıldı
Disney+ Türkiye'de açıldı
GİRİŞ 14.06.2022 09:29 GÜNCELLEME 14.06.2022 09:29

Dünya çapında 130 milyondan abonesi bulunan Disney+ Türkiye'deki kullanıcılar için de hizmete girdi. Ülkemizde Netflix, Mubi ve BluTV gibi güçlü rakiplerle mücadele edecek olan Disney+, bu yaz yayına 42 ülkede daha erişime açılacak.

Disney dünyanın en büyük film üreten ve pazarlayan şirketlerden bir tanesi. Bünyesindeki Star Wars (Lucasfilm), Universal, 21st Century Fox, Pixar, Marvel gibi firmalar ile dünyada gişe rekorları kıran güçlü bir film ve dizi arşivine sahip. Bu nedenle dünyada en çok kullanılan ücretli broadcasting (video akış) servisi. 

Disney+ aylık üyelik bedeli 34,99 T olarak açıklandı. Eğer yıllık alınırsa 2 ayı Disney+ hediye ediyor. Böylece 12 aylık kullanım bedeli 350 liraya geliyor. Netflix'in yapmış olduğu zamlardan sonra ve Disney'in sahip olduğu film ve dizi arşivi düşünüldüğünde ülkemizde kısa sürede milyonlarca aboneye ulaşabilir. En güçlü rakibi Netflix'in şu anda Türkiye'de aktif abone sayısı 3,5 milyonda fazla.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek