5G'de yeni hız rekoru 3 Gbps oldu

Tüm dünya 5G'de öne geçmek için birbiriyle yarışıyor. Son olarak T-Mobile yaptığı testlerde 3Gbps hıza ulaşarak yeni bir dünya rekoru kırd

5G'de yeni hız rekoru 3 Gbps oldu
5G'de yeni hız rekoru 3 Gbps oldu
GİRİŞ 14.06.2022 17:06 GÜNCELLEME 14.06.2022 17:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülkemizde de kademeli bir şekilde kullanıma sunulan 5G teknolojisi her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Her gün 5G'de yeni hız rekoru haberlerinin geldiği bugünlerde T-Mobile yaptığı test sonrası 3 Gbps hıza ulaştığını söyledi. 3Gbps, saniyede 3 gigabayt veri alışverişinin mümkün olacağı anlamına geliyor. Bu hızla 50 gigabaytlık bir oyun veya Bluray film 17 saniyede indirilebiliyor.

T-Mobile, bu hıza 5G spektrumunun üç kanalını bir araya getirebilen bir teknoloji sayesinde ulaştı. T-Mobile, 2,5 GHz ile 5G'nin iki kanalı ve 1900 MHz ile 5G'nin bir kanalı olmak üzere üç 5G kanalını birleştirdi ve etkili bir 210 MHz 5G kanalı oluşturmayı başardı. Bu sayede operatörler yeni bir frekans satın almak zorunda kalmadan, sadece daha iyi modemler kullanarak 5G'de yüksek hız elde edebilecek. 

5G Taşıyıcı Toplama (5G Carrier Aggregation, NR CA), olarak adlandırılan frekans birleştirme teknolojisi daha yüksek hız ve daha fazla performans sunuyor. Samsung Galaxy S22 kullanıcıları bu yıl bu teknolojiyi deneyimleyen ilk kişiler olacak. Bu sayede diğer 5G kullanıcılarına kıyasla daha yüksek hızda mobil veri hızına sahip olacaklar.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ikibuçuk g yi yiyelim şükredelim, önce düzgün bir 3g sonra 4g yi görelimde ...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde 5g pek mümkün değil yakın zamanda. 5g için fiber karasal alt yapı bir zorunluluk. Bizde de o yok...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam