Google Haritalar artık otoyol ücretlerini de göstecek

Google Haritalar, kullanıcılara hali hazırda ücretsiz yol alternatifi sunuyordu ancak ücretli yolların fiyatını göstermiyordu. Eklenen yeni özellik ile birlikte kullanıcılar artık ücretli otoyolların fiyat bilgisini de öğrenebilecek.

Google Haritalar artık otoyol ücretlerini de göstecek
Google Haritalar artık otoyol ücretlerini de göstecek
GİRİŞ 15.06.2022 09:50 GÜNCELLEME 15.06.2022 09:50

Dünya'da en çok tercih edilen navigasyon uygulaması Google Maps, uzun zamandır kullanıcıların talep ettiği yeni bir özelliğe kavuşuyor.

Daha önce rota oluşturulduğunda kullanıcılar ücretli veya ücretsiz otoyolları seçebiliyor. Ancak çoğu kullanıcı için bu yeterli olmayabiliyor. Özellikle ülkemizde yeni yapılan otoyollar her ne kadar sürücülere konforlu bir sürüş ile birlikte katedilecek mesafeyi oldukça fazla kısaltsa da çok yüksek ücretler nedeniyle bu otoyolları kullanmak sürücüleri zor durumda bırakabiliyor.

Google'ın üzerinde çalıştığı son güncelleme sayesinde bu ve benzer sorunlar artık son bulacak. Yeni eklenen özellikle birlikte oluşturulan rota üzerindeki ücretli yolların fiyat bilgisi de görüntülenebilecek. .

Sürücüler dilerlerse, uygulama içerisinde yer alan "ücretli yolları gösterme" seçeneğini kullanarak oluşturulan rota ile ücretli yollara girmeyerek yol masrafını en aza indirebilecek.

Özellik, şu an için başta ABD olmak üzere Endonezya, Hindistan ve Japonya'da aktif edildi. Özelliğin kısa bir süre içerisinde ülkemizde de aktif edileceği tahmin ediliyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu