Amazon drone ile sipariş teslimatına başlıyor

Amazon'un uzun bir süre önce duyurduğu drone ile teslimat özelliği Prime Air, sonunda hayata geçiyor.

Amazon drone ile sipariş teslimatına başlıyor
Amazon drone ile sipariş teslimatına başlıyor
GİRİŞ 15.06.2022 12:37 GÜNCELLEME 15.06.2022 12:37

Amazon'un birkaç yıl önce drone teslimat hizmeti olarak duyurduğu Prime Air programı California'nın Lockeford bölgesinde hayata geçiyor. Amazon Prime müşterileri uygun ürünler için drone ile teslimat seçeneğini tercih ederek birkaç saat içinde siparişlerini teslim alabiliyor.  

Teslim noktasına ualaşan drone, evlerin bahçesinde otomatik olarak engelsiz bir alan buluyor ve bahçeye "güvenli bir yükseklikte" ürünü bırakıyor. Drone ürünü teslim ettikten sonra otomatik olarak  depoya geri dönüyor. Amazon tüm süreç boyunca teslimata kalan süre gibi anlık takip edilen bilgileri ve sipariş durumunu uygulama üzerinden Prime müşterileriyle paylaşılıyor.

Amazon'un kendi tasarladığı drone, engellerle karşılaşmamak için bir dizi özel sensörlerle donatılmış. Bir şeyin hareket edip etmediğini veya durağan olduğunu algılayabilen drone, gerekirse yeniden rota oluşturabiliyor.

Amazon, bu hizmetini sunmak için Federal Havacılık İdaresi'nden (FAA) uzun bir süredir izin almaya çalışıyordu. Bu nedenle Prime Air hizmetini ilk duyurduğunda kullandığı prototip üzerine bir dizi güncelleme yapıldı. Sonunda FAA'dan onay alan Amazon, birkaç ay içerisinde bu hizmeti California'daki müşterilerine sunacak.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'