Ünlü oyuncu Jessica Alba Yahoo'nun yönetim kuruluna atandı

Dünyaca tanınan ünlü oyuncu Jessica Alba artık Yahoo'nun yönetim kurulunda yer alıyor.

Ünlü oyuncu Jessica Alba Yahoo'nun yönetim kuruluna atandı
Ünlü oyuncu Jessica Alba Yahoo'nun yönetim kuruluna atandı
GİRİŞ 15.06.2022 15:07 GÜNCELLEME 15.06.2022 15:12

Fantastik Dörtlü ve Sin City filmlerinin başrol oyuncusu Hollwood'lu Jessica Alba, dünyanın önde gelen bilişim firması Yahoo'nun yönetim kuruluna atandı.

Uzun süredir büyük yapımlarda yer almayan oyuncu, Honest Company isminde sağlık ürünleri satan bir şirketin kurucusu olarak iş dünyasında yer alıyordu. Yahoo, rakipleriyle rekabet edebilmek için aralarında Hollywood aktrisi Jessica Alba'nın da bulunduğu teknoloji, medya ve finans sektörlerinden altı kişiyi yönetim kuruluna atadı.

Yahoo, yeni büyüme ve dönüşüm planları çerçevesinde sektör liderlerinden oluşan bir grubu yönetim kuruluna seçti. Alba ile birlikte Yahoo'nun yönetim kurulunda LionTree'nin CEO'su Aryeh Bourkoff, teknoloji firmaları Array ve Sapho'nun CEO'su Fouad ElNaggar, Amerikan basketbol takımı Dallas Mavericks'in CEO'su Cynthia Marshall, yatırım firması K5 Global'in kurucusu Michael Kives ve Katie Stanton da yer alacak. 

Yahoo Yönetim Kurulu Başkanı Reed Rayman konuyla ilgili, "Yeni bir şirket olarak Yahoo, finansal performansında, kullanıcı rakamlarında ve belki de en önemlisi son birkaç ayda şirkete katılan isimlerin kalitesine yansıyan inanılmaz bir ivme yaşadı" dedi. Çevirmeli internet zamanında arama motoru olarak ortaya çıkan Yahoo, Google ve Facebook gibi şirketlerle rekabet edebilmek için şu sıralar yeniden yapılanıyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dilan Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Hastaneye kaldırıldı...
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az