Bu iPhone modellerinde WhatsApp artık kullanılamayacak

Apple'nin bazı iPhone modellerine desteğini sonlandırmasının ardından, WhatsApp'ta eski iPhone modellerine olan desteğini sonlandırıyor. Desteğin sonlandırılmasıyla eski iPhone'lerde artık WhatsApp çalışmayacak.

Bu iPhone modellerinde WhatsApp artık kullanılamayacak
Bu iPhone modellerinde WhatsApp artık kullanılamayacak
GİRİŞ 21.06.2022 13:40 GÜNCELLEME 21.06.2022 13:51

Dünya çapında 1,5 milyar aktif kullanıcı sayısıyla en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hem Android hem de iOS'un eski sürümlerine uzun bir süre destek veriyor. Ancak eski cihazların üreticileri tarafından artık güncellenmemesinden dolayı bu cihazlar güvenlik açıklarıyla boğuşuyor. Ayrıca güncellemelerle beraber uygulamaya gelen yeni özellikler eski cihazlarda donanım yetersizliğinden dolayı kullanılamıyor.  Bu nedenle WhatsApp'ta eski cihazlara olan desteğini kademeli olarak sonlandırarak eski telefonlarda uygulamanın çalışmasını engelliyor.

WhatsApp daha önce yaptığı açıklamada 24 Ekim 2021 tarihinden itibaren iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemli iPhone modelleri için WhatsApp desteğinin sonlandırılacağını duyurmuştu. iOS 10 ve iOS 11 yüklü iPhone modelleri eski sürümde olsa WhatsApp'ı kullanabiliyordu. Ancak yakında eski sürüm WhatsApp'ın çalışması engellenecek. Kullanıcılar, WhatsApp'ı açtıklarında daha yeni bir sürüme güncellemeleri gerektiği şeklinde bir uyarı ekranıyla karşılaşacak. Ancak iOS 10 ve iOS 11 için yeni sürüm mevcut olmadığından  WhatsApp güncellenemeyecek.

Bu durumda WhatsApp'ın kullanılmayacak iPhone modelleri ise iPhone 5 ve iPhone 5s oldu. 

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman