iOS 16'daki CAPTCHA atlatma özelliği her sitede çalışmayacak

iOS 16'nın beta sürümünde ortaya çıkan ReCaptcha doğrulamasını atlama özelliğinin detayları belli olmaya başladı. Bu özelliğin tüm doğrulama sistemlerinde çalıştığı iddia edildi ancak işin aslı öyle değil.

iOS 16'daki CAPTCHA atlatma özelliği her sitede çalışmayacak
iOS 16'daki CAPTCHA atlatma özelliği her sitede çalışmayacak
GİRİŞ 21.06.2022 14:45 GÜNCELLEME 21.06.2022 14:45

Spam ve botların artmasına karşı geliştirilen CAPTCHA ya da alışık olduğumuz adıyla "Ben robot değilim" doğrulaması artık birçok sitede kullanılıyor. İnsan olduğunuzu kanıtlamaya yarayan bu doğrulama sistemini geçmek bazı zamanlar dakikalarca sürebiliyor. 

Apple, geçtiğimiz günlerde tanıtılan iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura'da bazı uygulamalar ve web siteleri için CAPTCHA'ları tamamen atlayan bir özelliği ekledi. Bunun üzerine birçok kişi bu özelliğin tüm CAPTCHA  doğrulama sistemlerinde çalıştığını iddia etti. Ancak işin aslı sanıldığı gibi değil. 

iPhone, iPad ya da Mac'lerde "Otomatik Doğrulama" özelliğini etkinleştirildiğinde yalnızca destekleyen sitelerde çalışıyor. Şu anda ise yalnızca Apple ve iCloud sitelerinde çalışıyor. Google'ye ait olan recAPTCHA doğrulama sisteminde çalışmıyor. Özelliğin çalışabilmesi için Google'nin Apple ile ortak bir altyapı kullanması gerekiyor. Apple'nin henüz emekleme döneminde olan bu özelliği ile ildiği detaylar bilinmiyor. Detaylar geliştiriciler için paylaşıldığında Google gibi devlerin buna yeşil ışık yakıp yakmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Ancak gelecekte bir iPhone, iPad ya da Mac ile birlikte bir Apple Kimliğine sahip olmak, doğrulama sistemlerini atlamak için yeterli olabilir.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber